8.5 C
New York
zaterdag 7 september 2024

Feestvreugde bij Groeneweg en vv Nieuwerkerk

Afgelopen weekend was het de laatste reguliere speelronde voor de voetbalclubs in Zuidplas. Voor Moordrecht en Moerkapelle was het al klaar maar voor Groeneweg uit Zevenhuizen en vv Nieuwerkerk stond er nog van alles op het spel. Groeneweg werd kampioen en Nieuwerkerk speelde zich veilig dus kon de champagne koud worden gezet.

Groeneweg kampioen

Groeneweg hing sinds de overstap van zondag naar zaterdagvoetbal steeds tegen promotie aan uit de vierde klasse waar het opnieuw moet beginnen. Dit jaar is het eindelijk gelukt maar de ploeg uit Zevenhuizen maakte het wel spannend. Door en verliespartij tegen concurrent Bergambacht was de voorsprong nog maar 1 punt maar dat was genoeg om het kampioenschap binnen te halen met een 0-3 overwinnng op Woerden. Voor Groeneweg was het groot feest en “laat de zon in je hart” klonk nog lang na op sportpart ‘t Verlaat.

Nieuwerkerk ontloopt nacompetitie

In de tweede klasse kende Nieuwerkerk nogal een stroeve start. Maar vooral na de winterstop kroop Nieuwerkerk omhoog en ontliep op de laatste speeldag de nacompetitie voor degradatie door zelf de regie te houden met een 2-3 overwinning op OLIVEO in Pijnacker. De winst was hard nodig want Berkel had bij een nederlaag Nieuwerkerk ingehaald. Gelukkig kon de ploeg op sportpark Dorrestein de champagne ontkurken voor een nieuw jaar in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal.

Advertentie