8.5 C
New York
zaterdag 7 september 2024

Veel plezier bij Schoolsportweek Zuidplas (video)

Ruim 1.500 leerlingen van de basisscholen in Zuidplas doen deze week aan de schoolsportweek, welke wordt georganiseerd door de Sportstichting Zuidplas in samenwerkingen met diverse verenigingen uit de gemeente.

Uit Nieuwerkerk aan den IJssel gaat het om leerlingen van de groepen 4 tot en met 8 en uit de andere dorpen van de gemeente komen de groepen 8 een clinic volgen van bijvoorbeeld badminton door BCN, Volleybal voor ZVH en VCN of Waterpolo door Niemo Barracuda. Op de buitenvelden waren ook meerdere sporten zoals voetbal in de pannakooi of hockey.

Bij de evenwichtspellen was het vooral lachen als een klasgenoot bij de draaiende balken niet op tijd omhoog sprong en op opblaaskussen viel. In de pauze van de eerste dag was er een wedstrijd Trefbal van de kindergemeenteraad tegen de grote-mensengemeenteraad. Die laatste waren aangevuld met wethouders Klovert en Zijlstra en wonnen van de kindergemeenteraad. De aanwezige kinderen hadden al hun kant gekozen en moedigde massaal de kindergemeentraad aan.

Toen de mascotte van de Sportstichting de sporthal kwam binnenlopen, werd Sam de Salamander door sommige kinderen in de armen gevlogen. Tijdens de schoolsportweek is er ook aandacht voor gezonde voeding, daarom was er voor alle kinderen fruit, beschikbaar gesteld door Plus te Kulve in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Advertentie