8.5 C
New York
zaterdag 7 september 2024

Demi’s in Moordrecht serveert tapas vanuit de hele wereld

Moordrecht is een nieuw tapasrestaurant rijker. Sinds 15 maart zit Demi’s tapas op de hoek van de Kerklaan en de Julianastraat. Je kunt er kiezen uit kleine gerechtjes vanuit verschillende keukens van de wereld.

Moordrechtse roots

De nieuwe uitbaters van het restaurant, waar voorheen Florijn inzat, zijn Mischa en Dennis Degens. Mischa woont sinds haar kleutertijd in Moordrecht en is in het dorp beter bekend als Mischa Maarhuis. “Mijn moeder is een echte Moordrechtse en zelf heb ik op de Prins Willem Alexander school gezeten”. Moordrecht is mijn dorpie. Ik heb er jarenlang  sportles gegeven”. Daarnaast werkt ze al 31 jaar bij KLM als stewardess. Dat vele Moordrechters haar kennen, is al snel duidelijk. Tijdens het interview wordt ze meerdere keren door voorbijgangers begroet. Dennis en Mischa willen van hun restaurant graag een ontmoetingsplek maken, waar je na het eten nog gezellig met andere gasten aan de bar een praatje kan maken.

Schmidt en Kaldenberg

Naast gezelligheid is kwaliteit het andere uitgangspunt. Daarvoor hebben ze chef-kok Sipke Nieuwenhuis aan zich weten te binden. Dennis en Sipke hebben samen bij restaurant Van S. in Nieuwerkerk aan den IJssel gewerkt. Sipke heeft 46 jaar ervaring in de horeca. “Daardoor weet ik hoe belangrijk de producten zijn waar ik mee werk en weet ik bij wie ik moet zijn voor echte kwaliteit”. Hij haalt de vis bij Schmidt zeevishandel en het vlees bij slagerij Kaldenberg.

Gezellig druk

Het drietal wilden de eerste maanden geen reclame te maken. “De zaak moet niet meteen vol zitten. We wilden zorgen dat ons team rustig op elkaar ingewerkt raakt. Onze klanten moeten vanaf het begin een goede ervaring hebben”. En toch is het al gezellig druk in de zaak. De reacties op Google-reviews zijn positief. Zo komt het regelmatig voor dat ze mensen moeten teleurstellen omdat er geen plaats meer is. “We adviseren daarom om vooraf te reserveren”.

Indonesisch

Je kunt bij Demi’s voor een vaste prijs van €39,50 eten. Per ronde kun je twee kleine gerechten uitkiezen en als je je bord leeg eet, kun je aan een nieuwe ronde beginnen. Die gerechten komen uit verschillende werelddelen. “Daarvan vind ik de indonesische keuken toch wel de mooiste. Dat komt vooral door de grote hoeveelheid ingrediënten”. “En Sipke maakt bijna alles zelf” vervolgt Mischa enthousiast. “Van mayonaise tot sorbetijs. Van kroketten tot boterkoek”. Ook de vegetarische gerechten geven ze een volwaardige plaats in hun restaurant.

Passie en plezier

Naast het bij elkaar brengen van inwoners, willen ze ook een bijdrage leveren in het opleiden van nieuwe koks. “Tijdens corona zijn er te veel koks uit het vak gestapt”. Sipke wil graag zijn passie voor het vak overgeven aan jongeren. “Ik weet uit ervaring dat je daarvoor rust en aandacht moet hebben. Leren is ook er bij blijven staan”. De drie hebben er zichtbaar plezier in om er met elkaar een succes van te maken. “Voor ons is het een totaalconcept. Het is mooi om te zien dat onze gasten echt een avondje uit hebben. Dat ze er van genieten”

Advertentie