8.5 C
New York
zaterdag 7 september 2024

Speeltuin IJsselkids krijgt hoogste bedrag bij B-tjes actie Plus te Kulve

Speeltuin de IJsselkids wist net vv Nieuwerkerk voor te blijven met de score van Plus te Kulve in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dat bleek tijdens de bekendmaking in het Hervorm Centrum op 28 mei. De avond was erg druk bezocht in filmpjes vol humor, gemaakt door personeel en de eigenaar, werd per vereniging het eindbedrag per deelnemende vereniging bekend gemaakt.

De afgelopen weken stond de supermarkt in winkelcentrum Dorrestein bol van activiteiten, presentaties, optredens en demonstraties van de 27 deelnemende verenigingen. Hierbij kreeg iedere klant bij besteding van een bepaald bedrag een ‘b-tje’ die per vereniging in een spaarpot bewaard kon worden. Jan-Joris te Kulve had hiervoor een pot beschikbaar gesteld van €10.000,-. Wat voor een buitenstaander een klein bedrag kan lijken, is voor een vereniging met klein aantal leden al een mooie extra bonus.

In de winkel hingen collages die door de verenigingen zelf gemaakt waren en hiermee was een extra bonus te verdienen. Uiteindelijk kreeg EHBO Zuidplas als beste €250,- waar BCN €150,- kreeg en de Waterscouting €100,-. Vooral de creatitiveit waarmee vereningingen de B-tjes probeerden binnen te halen zonder elkaar de loef af te snijden maakte veel indruk op Te Kulve. Hij prees de saamhorigheid die hij waarnam bij de actie.

Klik hier voor fotoalbum van de uitreiking.

Advertentie