8.5 C
New York
zaterdag 7 september 2024

Vrijwilligster uit Moordrecht krijgt verlaat lintje opgespeld

Zaterdagochtend heeft burgemeester Han Weber een lintje uitgereikt aan Anja Macdaniel-den Toom. Tijdens de uitreiking van de lintjes op 26 april kon mevrouw Macdaniel niet aanwezig zijn. Op die dag overleed haar vader.

Burgmeester Weber spreek Anja Macdaniel toe.

Mevrouw Macdaniel ontvangt een koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten op het terrein van religieus leven, patiëntenbelangen en welzijn. Zij is als vrijwilliger meer dan 30 jaar bij de Beth-el gemeente in Moordrecht actief. Naast schoonmaakwerkzaamheden in de kerk is zij betrokken bij de organisatie van de Witte Tent Week. Ook is zij 12 jaar presidente van het bestuur van de vrouwenkring Tryfosa, een onderdeel binnen de Beth-El gemeente. Ze geeft leiding aan een groep van 20-25 vrouwen die elke 14 dagen bijeenkomt voor bijbelstudie.

Daarnaast verricht zij meer dan 12,5 jaar activiteiten voor de Nederlandse Patiëntenvereniging, afdeling Zuidplas. Het gaat om het bieden van praktische thuishulp aan kwetsbare medeburgers.

Verder is zij vrijwilliger bij stichting Voor Elkaar. Deze stichting organiseert vakantieweken voor mensen van allerlei leeftijden met een kwetsbare achtergrond en/of diverse beperkingen, uit het hele land.  Zoals personen met Alzheimer, ASS, lichamelijke dan wel verstandelijke beperkingen.

Sinds de oprichting van Hospice Elim in Moerkapelle zet zij zich in als zorgvrijwilliger. Ze verricht ondersteunende activiteiten voor personen in hun laatste levensfase. Ten slotte is zij oppasoma voor haar kleinkinderen en met mantelzorger voor haar ouders.

Mevrouw Macdaniel wist dat ze een lintje heeft gekregen. Toch was het een verrassing dat ze deze zaterdag opgespeld kreeg tijdens de zomerbraderie van de Beth-El kerk. Naast dankbaarheid sprak ze ook de waardering uit voor alle andere vrijwilligers die goed werk doen, maar voor wie (nog) geen lintje is aangevraagd.

Advertentie