8.5 C
New York
zaterdag 7 september 2024

In laatste pubquiz van het seizoen blijft Zevenhuizen Rotterdam en Nieuwerkerk net voor

Op vrijdag 24 mei vond de laatste Zevenhuizense pubquiz van dit theaterseizoen plaats in theater Swanla. Het was de derde avond voor de mei-editie van dit populaire spel. Met de 33 deelnemende teams van die avond kwam het totaal aantal deelnemers aan de drie avonden van de 34e aflevering op 78 teams. Net als op de andere twee avonden stond ook vrijdag de pubquiz in het teken van de viering van vijftig jaar Dorpshuis Swanla en ook op deze avond werd alle muziek verzorgd door Duo Splendid uit Enschede. Mede dankzij hun inbreng werd het een zeer geslaagde bijeenkomst. De pubquiz werd nipt gewonnen door een team uit Zevenhuizen dat voor het eerst op de eerste plaats kwam. DKC/ZVH (De KaartClub van volleybalvereniging ZVH) bleef de Fantastic Clogs uit Rotterdam en de Vlavinkjes uit Nieuwerkerk net voor.

Natuurlijk begon ook deze bijzondere editie van de pubquiz met een Zevenhuizense ronde, die niet meetelt voor de eigenlijke pubquiz. Vanwege de aanwezigheid van het muzikale duo was deze ronde wel iets korter dan gebruikelijk. De schaal bittergarnituur die gewonnen kon worden was echter net zo royaal als normaal. Er waren twee teams die alle vier de te behalen punten wisten te halen: de VVD en Jansen & Co. Dat laatste team had de in de ronde verwerkte benaderingsvraag over de oppervlakte van Swanla echter het beste beantwoord en mocht de door Fred de Kreek en zijn team verzorgde lekkernij dus in ontvangst nemen.

Bij de pubquiz ter gelegenheid van vijftig jaar Swanla zat het venijn duidelijk in de staart. Dat was goed te zien aan het verschil tussen de tussenstand en de eindstand. Hoewel de koploper in de tussenstand uiteindelijk ook de winnaar was, stonden er verder zowel bovenin het klassement als onderin veel andere namen aan het eind dan in de pauze. Dat was vooral een gevolg van de laatste ronde, waarin twee keer zoveel punten te behalen waren. Duo Splendid speelde mash-ups, liedjes waarin tekst en mziek verwisseld waren. Zo werd Ik ga zwemmen van Mart Hoogkamer gezongen op de muziek van Waterloo van ABBA. Uiteindelijk ging een team dat in de pauze niet in de top zes stond er met de tweede prijs vandoor. Daarvoor was wel een shoot-out nodig met een team dat in de pauze nog zesde was. De Fantastic Clogs uit Rotterdam hadden namelijk net als de Vlavinkjes uit Nieuwerkerk aan het eind 75,5 punten, slechts 1,5 punt verwijderd van de winnaar uit Zevenhuizen, DKC/ZVH. De Fanstastic Clogs speelden de shoot-out beter en mogen gratis deelnemen aan een volgende pubquiz met een diner vooraf. Team Vlavinkjes mag gratis naar de voorstelling van Fabian Franciscus in het nieuwe theaterseizoen. De trotse winnaar uit Zevenhuizen, DKC/ZVH, mag in het nieuwe theaterseizoen gratis naar de voorstelling van Nabil en krijgt vooraf een theaterdiner.

Voor de eerste pubquizzen van het nieuwe theaterseizoen, op 20 en 27 september, hebben al heel veel teams zich ingeschreven. Wie toch een poging wil wagen om een plekje aan één van de tafels toegewezen te krijgen, kan een mail sturen naar pubquiz@theaterswanla.nl. Een team moet uit minimaal vier personen bestaan en mag maximaal uit acht personen bestaan. Ook in het nieuwe seizoen kost deelnemen € 5,- per persoon.

Advertentie