8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

BoekStartdag zaterdag 1 juni: ‘Jij bent de beste verhalenverteller! Ontdek het in de Bibliotheek’

Op zaterdag 1 juni was het tijd voor de landelijke BoekStartdag in de bibliotheek van Nieuwerkerk aan den IJssel.

Op deze dag heette de bibliotheek de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders extra hartelijk welkom en werd er, in samenwerking met Moz-Art, een leuke workshop “muziek op schoot” aangeboden. Er waren twee rondes waar ouders zich van tevoren gratis voor konden inschrijven en die waren vol geboekt.

De kinderen nul tot twee jaar hebben gezongen, gedanst en genoten van de mooie stem van Lorance van Buren van Moz-Art.

Daarna was er nog tijd om nieuwe boekjes te lenen, of beneden een kleurplaat te maken met een kopje koffie of thee voor de (groot) ouders. Voorleesconsulent Olga Jezior was aanwezig om vragen te beantwoorden. Voor de oudere broertjes/zusjes was er een quiz over de bekendste figuren uit kinderboeken.

Al met al een geslaagde dag en een mooie samenwerken tussen de bibliotheek en de muziekschool. Want (voor) lezen en muziek zijn super belangrijk (en leuk) voor ieder kind.

Advertentie