8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

A12 en A20 richting Utrecht volledig afgesloten dit weekend

In het weekend van vrijdag 7 juni 21.00 uur tot maandag 10 juni 05.00 uur zijn de A20 en A12 tussen oprit Moordrecht en knooppunt Oudenrijn in de richting Den Haag naar Utrecht afgesloten voor al het verkeer. De op- en afritten zijn afgesloten. Dit weekend wordt onder andere gewerkt aan het vervangen van het asfalt. Door omleidingen hebben weggebruikers een extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten. De werkzaamheden duren de hele maand juni. Rijkswaterstaat blijft weggebruikers op het hart drukken om in juni de A12 te mijden of anders te reizen. Weggebruikers die toch per se de weg op moeten, doen er verstandig aan om voor de beste omleidingsroutes op navigatie te rijden. Al zullen de omleidingsroutes ook erg druk zijn. De afsluiting van dit weekend is de eerste in rij van totaal 4 weekendafsluitingen. Maandag 10 juni om 05:00 gaat de A12 weer open met slechts 2 van de 4 rijstroken beschikbaar.

De werkzaamheden

De A12 is in juni in totaal vier weekenden afgesloten van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn. Daarnaast vinden doordeweeks 10 nachtafsluitingen plaats op dit traject en op 11 doordeweekse dagen zijn twee van de vier rijstroken beschikbaar. Rijkswaterstaat gaat onder andere het asfalt vervangen. Eerder maakte Rijkswaterstaat al bekend dat weggebruikers in juni rekening moeten houden met grote verkeershinder en een fors langere reistijd die kan oplopen tot meer dan een uur. De oproep was en is dan ook om vooral niet aan te sluiten in de file en reisgedrag aan te passen. Een gedetailleerde planning van alle hinder is te vinden op www.rws.nl/GOA12.

Werk thuis, reis anders of op navigatie
Verkeershinder bij deze werkzaamheden is onvermijdelijk. Maar groot onderhoud is hard nodig op deze weg om ongeplande en onvoorziene hinder straks, bijvoorbeeld in de winterperiode, te voorkomen. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken werkt Rijkswaterstaat vooral in het weekend. Het advies aan weggebruikers is om als het mogelijk is in juni tijdens de werkzaamheden geen gebruik te maken van de A12, thuis te werken, samen te reizen of anders te reizen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets.De navigatiesystemen zijn aangepast en leiden ook naar de meest gunstige omleidingsroutes.

Slim Reizen-app
De vaste weggebruikers van de A12 wordt beloond als zij gedurende de werkzaamheden geen gebruik maken van de A12. Hiervoor kunnen zij zich aanmelden voor de Slim Reizen challenge via de Dumoco+-app. Zo houden we samen de A12 bereikbaar voor noodzakelijk verkeer tijdens de werkzaamheden.


Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de pagina Groot Onderhoud A12 of bel met het informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002.

Advertentie