8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Team van ‘t Reigerbos wint pubquiz in Swanla

Voor de vierde keer organiseerde de theatercommissie van theater Swanla in de pub van Dorpshuis Swanla een speciale pubquiz voor leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool. Op vrijdag 31 mei deden negen teams van ieder minimaal vier en maximaal vijf leden mee. Het werd een spannende strijd, waarbij uiteindelijk “het Koreaanse leger”, een team met leerlingen van basisschool ’t Reigerbos, met een klein verschil won. Toen de presentator aan het eind van de quiz vroeg of de deelnemers het naar hun zin hadden gehad, riepen alle aanwezigen in koor: “Ja”.

In de slipstream van de populaire pubquiz voor volwassenen organiseert de theatercommissie van Theater Swanla twee keer per jaar een juniorpubquiz, waaraan leerlingen in de leeftijd van de leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de bassischool mogen meedoen. Op vrijdag 31 mei hadden zich negen teams ingeschreven. Ze waren afkomstig van allerlei basisscholen in en rond Zevenhuizen. De scholen KC Koningskwartier, ’t Reigerbos (beide locaties) en de Eendragt waren vertegenwoordigd, maar ook deden er leerlingen mee van ‘t Tangram en van Het Spectrum uit Nesselande. Zij kregen vijf rondes met verschillende vragen. Daaronder ook een fotoronde, met foto’s van bekende artiesten, de afvalronde Petje-op-petje-af en een muziekronde.

Vlak voor de muziekronde maakte presentator Geert van der Burg een tussenstand bekend. Op dat moment stond een ander team van ’t Reigerbos nog op de eerste plaats. Dit team, dat speelde onder de naam het Japanse leger, moest in die laatste ronde zijn meerderen erkennen in verschillende andere teams, waaronder dus hun schoolgenoten het Koreaanse leger. Dat team haalde het volle aantal van 10 punten in die laatste ronde. Dat lukte uiteindelijk ook bijna de Ronnieflexers, waardoor dit meisjesteam erin slaagde van de laatste plaats te komen. Het Japanse leger werd uiteindelijk vierde met 31 van de te halen 41 punten. Op de derde plaats eindigde de Party Animals met 31,5 punten. Op de tweede plaats Hollandia met 32,5 punten. De winnaars haalden 34 punten. Ieder lid van dit team kreeg een mooie trofee als herinnering en een encyclopedie voor jongeren die alles willen weten. Traditiegetrouw werd de juniorpubquiz afgesloten met een frietje, een snack en wat te drinken voor alle deelnemers.

In de kerstvakantie van het nieuwe schooljaar vindt de volgende juniorpubquiz plaats op 3 januari 2025.

Advertentie