8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Waddinxveen begint gratis tegeltaxi

Alle inwoners van Waddinxveen die hun tegels gaan vervangen door groen kunnen gratis gebruik maken van de Tegeltaxi. De Tegeltaxi is een nieuwe dienst van de gemeente Waddinxveen. Deze vrachtwagen met grijparm rijdt van juni tot en met oktober door Waddinxveen om op afspraak tuintegels gratis op te halen. De eerste ophaaldag is woensdag 19 juni. De opgehaalde tegels worden hergebruikt.

Hoe werkt het?
De Tegeltaxi is door Waddinxveen bedacht om inwoners zoveel mogelijk te helpen bij het groener maken van hun tuin. Normaal hebben inwoners bij het wegbrengen van tegels een aanhanger nodig. Met de Tegeltaxi hoeft dat niet meer. Inwoners vragen de Tegeltaxi aan via waddinxveen.nl/tegeltaxi. Daar staat ook meer informatie over de voorwaarden. Bijvoorbeeld over hoe de tegels moeten worden aangeboden. Voorwaarde is bijvoorbeeld dat de tegels worden vervangen voor groen en niet door nieuwe tegels. De Tegeltaxi rijdt dit jaar op iedere eerste en derde woensdag van de maand. Alle data waarop de taxi gereserveerd kan worden staan in het aanmeldformulier op de pagina van de Tegeltaxi. Deelnemers kunnen zich uiterlijk t/m de vrijdag vóór de ophaaldatum aanmelden.

Eerste 100 deelnemers krijgen gratis groenpakket
De Tegeltaxi is nieuw in Waddinxveen. Om dat te vieren wil de gemeente de eerste 100 deelnemers een extraatje geven. Zij kunnen kiezen uit een pakket voor een tuin met veel zon, half zon en schaduw. Alle planten in het pakket dragen bij aan de lokale natuur en biodiversiteit. De gemeente neemt contact met inwoners op om een afspraak te maken over het bezorgen van dit pakket. Met dit pakket kunnen deelnemers ongeveer 1m2 groen in hun tuin planten.

Waarom een groene tuin?
Mensen zijn gelukkiger en gezonder in een groene tuin. Een groene omgeving is goed voor de gezondheid van mensen en van dieren en planten. Wist u dat een groene tuin koeler is in de warme zomermaanden? En dat u met een groene tuin bij veel regen minder wateroverlast hebt? Een groene tuin is ook fijn voor vogels, egels, vlinders en andere dieren.

Advertentie