8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Stroomstoring in deel Nieuwerkerk

Netwerkbeheerder Stedin maakt op zondagavond 9 juni melding van een grote stroomstoring in Nieuwerkerk aan den IJssel. Uit de wijken Dorrestein en Parkzoom komen diverse meldingen binnen, vanuit het deel rond Oude Dorp, rond de Batavierlaan doet de stroom het wel. De verlichting op de A20 zou uitgevallen zijn.

Stedin geeft vooralsnog een verwachte oplossing aan na middennacht tussen 00:30 en 01:30 uur. In totaal zijn 1682 klanten in de postcode gebieden 2912, 2913 en 2914 geraakt zijn.

De brandweer is om 22.29 uur voor dienstverlening naar Dorrestein uitgerukt zonder spoed. Door de stroomstoring werkt de lift niet en kan een persoon in een rolstoel niet weg. De hoogwerker van de brandweer Capelle zal hierbij assisteren.

Om 23:48 was de storing opgelost. Volgens netbeheerder Stedin ging het om een defecte kabel.

Advertentie