8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Veel te zien bij open dag Brandweer Moordrecht (video)

Afgelopen zaterdag was er open dag bij de brandweer in Moordrecht. De brandweer had een afwisselend en leerzaam programma met veel verschillende organisaties die op een of andere manier zijn betrokken bij de hulpdiensten. Zo was er een kraam van Veilig Verkeer Nederland afdeling Zuidplas en was stichting Ambulancewens aanwezig.

Op het terrein van Bos mochten kinderen geurstokken verstoppen die vervolgens gevonden moesten worden door de zoekhonden van reddingsteams. De wijkagenten van Moordrecht hesen kinderen in echte ME kleding en door de brandweer Moordrecht werden diverse demonstraties gegeven. Vanuit Ouderkerk was het Cobra team aanwezig, die via een zogenaamde coldcutter met water met toegevoegd gruis door hout of steen kunnen blussen. Uit Stolwijk was de Watertankwagen aanwezig met 10.000 m³ water aan boord, 5x zoveel als een gewone tankautospuit.

Zie fotoalbum op Facebook :

Advertentie