8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

29 nieuwe sociale huurwoningen in Moerkapelle

Op donderdag 30 mei heeft Diederik Hommes namens Woonpartners Midden-Holland een overeenkomst getekend waardoor er 29 sociale huurappartementen worden gerealiseerd in Moerkapelle. De appartementen maken onderdeel uit van fase 3 van De Jonge Veenen.

De bedrijven Vosplan en Batenburg realiseren in fase 3 en 4 zo’n 150 koop- en huurwoningen in Moerkapelle. Voor Woonpartners Midden-Holland wordt een appartementengebouw met 29 energiezuinige sociale huurwoningen gebouwd. De woningen worden voorzien van bodemwarmte, individuele warmtepomp en een WTW (WarmteTerugWin)-installatie.

Diederik Hommes, directeur-bestuurder Woonpartners Midden-Holland: “Wij zijn blij weer betaalbare huurwoningen te realiseren voor de gemeente Zuidplas. De woonomgeving is comfortabel en met zorg en aandacht ingericht voor onze toekomstige bewoners. Ook bouwen we toekomstgericht door bij deze woningen zo efficiënt mogelijk met energie om te gaan”.

De bouw van de nieuwe wijk De Jonge Veenen in Moerkapelle startte in 2014. Anno nu is de wijk nog volop in ontwikkeling. In fase 1 en 2 zijn 372 woningen gebouwd. Van dit aantal bezit Woonpartners 45 eengezinswoningen in fase 1 en 19 eengezinswoningen in fase 2. De bouw van het appartementencomplex start in juli 2024.

Advertentie