8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Transformatorstation Zuidplaspolder krijgt vorm

Tijdens de openstelling in kader van de “Dag van de Bouw” bleek dat het transformatorstation Zuidplaspolder aan de Bredeweg in Zevenhuizen vorm krijgt. Tennet, Stedin en Liander bouwen hier een electriciteitshub die de tekorten in de regio moeten voorkomen. Tennet bouwt hier een hoogspanningsstation, Liander en Stedin onderstations.

Al jaren bleek de congestie voor ondernemers een probleem in de Zuidplaspolder en bij grotere bedrijven staan aggegraten om dips in het leveren van stroom te ondervangen. Ondertussen verloopt de bouw van het station voorspoedig. Afgelopen zaterdag maakte veel inwoners gebruik van de mogelijkheid om de bouwplaats te bezoeken.

Eind 2025 moet de bouw gereed zijn en kan het transformatorstation in 2026 ingebruik genomen worden. Om dit station te voeden moet het station in Bleiswijk uitgebreid worden en 3 150Kv kabels worden gelegd. De juridische beroepsprocedure is inmiddels afgehandeld. Mogelijk moeten er gronden worden onteigend voor de aanleg.

Foto’s : Eelco Slingerland

Advertentie