8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Veel belangstelling voor open dag Rottemerentunnel

Tijdens de dag van de bouw was er veel belangstelling voor de bouw van de Rottemerentunnel vlak langs Zuidplas. Hier wordt de A16 verlengd en duikt in Rotterdam Ommoord onder de grond onder de Rotte en het Bergse Bos om in Bergschenhoek weer boven de grond te komen. De weg gaat dan langs Rotterdam The Hague Airport door naar de A13 richting Den Haag.

Door de aanleg was er de afgelopen jaren een vernauwing in de Rotte zelf en was er veel verkeersoverlast rond de Hoofdweg. Maar afgelopen zaterdag was daar niks van te merken en werd de bouwplaats vooral door nieuwsgierige mensen bezocht. De nieuwe weg zal naar vermoeden eind 2025 open gaan en moet dan de filedruk op de A20 tussen het Terbregseplein en het Kleinpolderplein worden verminderd.

Fotografie : Eelco Slingerland – Alle foto’s in ons Facebook album

Advertentie