8.5 C
New York
zaterdag 7 september 2024

Caravanbrand Nesselande snel onder controle

Op woensdag 12 juni is de Nieuwerkerkse brandweer uitgerukt voor een melding van een caravanbrand aan de Chris Lebeauhof in de Rotterdamse wijk Nesselande. Bij aankomst bleek het te gaan om een soort van keetwagen maar op wat rook na, leek de brand en de schade enorm mee te vallen.

Na een controle van de brandweer kon men weer terug naar de kazerne. Het gebied, parallel aan de Laan van Magisch Realisme, staat bekend om een kerkhof van aanhangers en caravans. Op aandringen van de wijkraad Nesselande wordt dit nu aangepakt door de gemeente Rotterdam. Op het gebied langs de bedrijfspanden wat braak ligt, staan flexwoningen gepland.

De vrijwilligers van de brandweer in Nieuwerkerk en Zevenhuizen helpen vaker de buren in Rotterdam Nesselande. Meestal zijn deze korpsen sneller van de beroepskrachten vanuit Capelle of Rotterdam Metaalhof. Hierover zijn goede afspraken gemaakt met Rotterdam Rijnmond. Dat is een andere andere veiligheidsregio dan Hollands Midden waar Nieuwerkerk en Zevenhuizen onder vallen.

Advertentie