8.5 C
New York
zaterdag 7 september 2024

Van der Loo start internationaal seizoen met vijfde plaats

Sam van der Loo en zijn partner Quinten Groenewold zijn tijdens het Future toernooi in Sveti Vlas (Bulgarije) goed begonnen aan hun internationale beachvolleybalseizoen. Vier winst- en twee verliespartijen resulteerden uiteindelijk in een vijfde plaats, waarmee ze hun beste teamprestatie tot nu toe evenaarden.

Om mee te mogen doen aan het hoofdtoernooi van deze Future, het derde internationale niveau, moest het jonge duo eerst twee wedstrijden in het kwalificatietoernooi tot een goed einde zien te brengen. De eerste set tegen de Zwitsers Bortoluzzi/Jauffret werd gemakkelijk gewonnen, maar door wat fysieke problemen van Sam werd het daarna alsnog een lastige wedstrijd: 21-13 20-22 15-11 (2-1). De tweede wedstrijd tegen Petik/Dóczi (Hongarije) verliep met 21-16 21-19 (2-0) beter en daarmee was plaatsing voor het hoofdschema een feit.

In de eerste poulewedstrijd waren de ervaren Oostenrijkers Dressler/Trummer, tevens de latere toernooiwinnaars, een maatje te groot: 14-21 15-21 (0-2). De tweede poulewedstrijd tegen de Bulgaren Mehandzhiyski/Kalchev leverde met 21-17 21-16 (2-0) echter geen problemen op en vervolgens werd in de tussenronde ook met 2-0 gewonnen (21-15 21-18) van Batrane/Bialokoz uit Engeland, een team dat duidelijk hoger genoteerd staat op de wereldranglijst.

In de kwartfinale wachtte het als eerste geplaatste team Smith/Webber (USA), gepokt en gemazeld op de Amerikaanse Tour (AVP). Serverend wisten de Amerikanen goed gebruik te maken van de lastige wind, met onder meer zeven aces als resultaat. Door in de rallies goed te verdedigen kregen Van der Loo en Groenewold echter toch flink wat kansen om te scoren, maar daarvan wisten ze er helaas te weinig te benutten. Na een 15-21 17-21 (0-2) nederlaag moesten ze het veld verlaten met het gevoel dat er mogelijk meer in had gezeten. Over twee weken krijgt het tweetal in Messina (Italië) een volgende kans om voor een podiumplaats te gaan.

Advertentie