8.5 C
New York
vrijdag 18 oktober 2024

Landpicknick op akker Boer&Buurt

In dans en spoken word worden zaterdag 29 juni het landschap en de historie daarvan belicht tijdens de Landpicknick op de akker van Boer&Buurt in de Eendragtspolder. Tot drie eeuwen geleden was daar het Zevenhuizense Bos – ook reigerbos genoemd – en vermaakte de adel zich er kostelijk.
Een gedeelte van de akker – naast de stroken waarop nu natuurinclusief geboerd wordt – wordt 29 juni een picknickveld voor iedereen, waar genoten kan worden van duurzaam geproduceerd lekkers uit de regio en van een voorstelling door getalenteerde dansers van het Nieuwerkerkse Fabia Dance
Center en spoken-word-artiest Noah Campbell. Van het Rotterdamse restaurant Rotonde – waarvan chef Jord Coree is onderscheiden met een groene MICHELIN-ster – wordt een gerechtje van lokale producten uitgeserveerd door het theatrale duo De Vrolijke Noot.

Lokale professionele – en amateurmuzikanten verwelkomen de deelnemers bij de Hennipgaarde en brengen op de akker serenades tussen en bij de kleedjes tijdens de picknick. Naast akoestische muziek, dans en spoken word, staat meditatieve beweging tijdens een open tai-chiles op het programma én een educatieve workshop van Repair Kid, waarbij kinderen kunst maken van de onderdelen van afgedankte apparaten. Ook leerzaam en leuk voor jong, maar ook ouder, is de speurtocht over de akker langs de gewassen die zich na teistering door veel regen en slakken dapper staande hebben gehouden.


Programma:
12.30 – 13.30 uur Inloop, ontvangst picknickdoos en plekje zoeken
14.00 – 15.00 uur Akkerdans door Fabia Dance Center i.s.m. spoken-word-artiest Noah Campbell
15.15 – 15.45 uur Uitserveren Rotonde-hapje door De Vrolijke Noot
16.00 – 16.45 uur Interactieve tai chi-demo door Sarah Slaghuis; speurtocht;

Repair KidHet evenement – mede mogelijk gemaakt door Recreatieschap Rottemeren, SCNZ en Stichting ZO! – is toegankelijk met een ticket, te reserveren op landpicknick.eventbrite.nl

Advertentie