8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Man misdraagt zich lokaalverbod na agressief gedrag in het gemeentehuis

Maandag 17 juni vertoonde een man in het gemeentehuis dusdanig agressief gedrag naar gemeentelijke medewerkers en een externe beveiliger toe, dat aan hem voor een half jaar een lokaalverbod is opgelegd. Dat betekent dat de dienstverlening is opgeschort en de man alleen onder begeleiding voor de uitvoering van wettelijke taken in het gemeentehuis toegelaten wordt.

Aanleiding voor het agressieve gedrag van de man was het feit dat hij eerder door de beveiliger van het gemeentehuis was aangesproken. De man had namelijk zijn scooter direct voor de toegangsdeur van het gemeentehuis geparkeerd. Dat leverde een hinderlijke situatie op voor bezoekers van het gemeentehuis. De man wenste de beveiliger vervolgens toe dat hij doodgereden zou worden en uitte vervolgens ook grove beledigingen naar de baliemedewerkster.

De medewerkster beëindigde daarop het gesprek met de man, waarna interventiemedewerkers van onder meer ons team Veiligheid probeerden de situatie te de-escaleren. De man bleek in geheel niet voor rede vatbaar waarna hij vervolgens herhaaldelijk gevorderd werd het gemeentehuis te verlaten. Daaraan gaf hij echter geen gehoor. In plaats daarvan uitte hij meer beledigende opmerkingen en nam hij een agressieve en intimiderende houding aan waarbij hij zijn stem fors verhief.

Het zorgde voor veel onrust in het gemeentehuis. De man spuugde tenslotte tegen de beglazing van het gemeentehuis. De inmiddels ter plaatse gekomen politie heeft de man bij het gemeentehuis verwijderd. Daarbij is direct het lokaalverbod aangezegd, dat is later door politie en Handhaving aan hem uitgereikt.

Agressie, intimidatie, bedreiging en/of geweld in welke vorm dan ook wordt niet geaccepteerd. De gemeente Zuidplas staat voor de veiligheid van onze medewerkers. Vertoond iemand toch agressief gedrag, dan kan een opschorting van dienstverlening het gevolg zijn. Ook wordt altijd aangifte gedaan als de medewerkers bedreigd of beledigd of fysiek belaagd worden.

Advertentie