8.5 C
New York
zaterdag 21 september 2024

Groot aantal wegreconstructies blijven uitgesteld door bezuinigingen

Een groot aantal wegrecontstructies blijven uitgesteld en zijn zelfs geen onderdeel meer van de planning in het Perspectief Ruimtelijke Ordening 2024. Tijdens een persgesprek benadrukte wethouder Zijlstra dat daar echt niet meer gewacht kan worden, er wel een reconstructie volgt. Ook de renovaties van een aantal parken zijn vooralsnog uit de PRO gehaald.

Moerkapelle

In Moerkapelle gaan veel geplande projecten zoals in onderstaand schema. Hierbij is alleen het opknappen van de Raadhuisstraat uit de PRO gehaald. Tijdens het persgesprek liet wethouder Zijlstra weten dat de Bredeweg echt aangepakt moet worden. Er zijn al met de bewoners varianten besproken en is er een voorkeur bepaald.

Moordrecht

In Moordrecht zijn een aantal projecten al gestart (zoals rond het Veerplein) en kan de Middelweg en de wethouder Visweg niet wachten, deze wegen zijn te versleten om onderhoud nog verder uit te stellen. Bij de reconstructie van beide wegen zal de bereikbaarheid een maatwerkoplossing worden in fases waarbij bereikbaarheid zoveel mogelijk blijft. De projecten Land voor Water, Bloemenbuurt, Schieland Hoge Zeedijk Oost, Vijfakkers en Westeinde Boven zijn uit de PRO gehaald door eerder aangekondigde bezuinigingen.

Nieuwerkerk aan den IJssel

In Nieuwerkerk gaan veel projecten niet door. De projecten die niet kunnen wachten gaan wel door. Hierbij legde wethouder Zijlstra wederom uit dat de werkzaamheden in de wijk Dorrestein gepaard gaan met maatwerk voor behoud van de bereikbaarheid omdat meerdere projecten tegelijkertijd worden uitgevoerd.

Projecten Dorrestein Zuid, Groenendijk, Hoogeveenen, Europalaan fase 2 (tussen Esso en N219), Zuidplaslaan, Raadhuisplein, Kleinpolder, Dalen, Velden, Ijsselpark, Essepark, Kleinpolderpark, Europalaanpark als ook 2e Tochtweg Noord zijn uit de PRO gehaald door eerder aangekondigde bezuinigingen.

Zevenhuizen

In Zevenhuizen worden enkele projecten nog uitgevoerd. Voor de burgemeester Klinkhamerweg was het niet duidelijk wat het plan nu is. Wethouder de Haas (Verkeer) vertelde dat de participatie wel klaar was en dat er binnenkort een informatienota komt naar de gemeenteraad. Projecten Middelweg, Noordeljke Dwarsweg tussen Bredeweg en A12, Wollefoppenweg, Nijverheidscentrum, ZVH-Zuid West en Oost en Swanlaweg zijn uit de PRO gehaald door eerder aangekondigde bezuinigingen.

Advertentie