8.5 C
New York
zaterdag 29 juni 2024

Rijkswaterstaat: Ergste file A12 ooit blijft uit dankzij weggebruikers

De werkzaamheden aan de A12 van Den Haag richting Utrecht zijn inmiddels op de helft. De verwachte monsterfiles bleven tot nu toe uit. ‘Dit hebben we te danken aan de weggebruiker.’ laat Rijkswaterstaat weten in een persbericht

‘We zien dat ze goed geïnformeerd zijn en daarom andere keuzes maken door bijvoorbeeld op een ander tijdstip te reizen of de omleidingsroutes te volgen. Een mooi resultaat!’ aldus projectmanager Arend Nagel.

Alsnog is er serieuze hinder geweest de afgelopen 2 weken, ook op onderliggende wegen. Rijkswaterstaat blijft weggebruikers daarom oproepen om ook de komende weken tijdens de verschillende afsluitingen de A12 te mijden of anders te reizen.

Werkzaamheden A12 tot nu toe

In de eerste 2 weken is er al veel gebeurd op en langs de A12. Zo ligt er van Nieuwerbrug tot De Meern 10 km aan nieuw, stiller asfalt. Een omvangrijke klus omdat meerdere lagen van het asfalt vervangen moesten worden.

Ook zijn bij 3 viaducten de voegovergangen verwijderd. In de laatste 2 weekenden van juni 2024 worden hier nieuwe, stille voegen aangebracht. Daarnaast zijn de bermen weer op de juiste hoogte gebracht en zijn er werkzaamheden uitgevoerd aan de vangrails.

De aankomende 2 weken wordt er nog bijna 4 km nieuw, stiller asfalt gelegd op de A12 van Harmelen tot knooppunt Oudenrijn bij Utrecht. Ook vervangen we nog de voegovergangen van het viaduct Strijkviertel bij De Meern. De automobilist blijft dus nog even hinder ondervinden op de A12 van Den Haag richting Utrecht.

Hinder A12 nog niet voorbij

Al is de helft van de werkzaamheden inmiddels afgerond, de hinder voor de automobilist is nog niet voorbij. Zo is de A12 van donderdag 20 juni 22.00 uur tot vrijdag 21 juni 2024 05.00 uur in de nacht dicht van Harmelen tot knooppunt Oudenrijn.

Vrijdag 21 juni 2024 zijn er overdag tussen 05.00 en 21.00 uur 2 van de 4 rijstroken beschikbaar op dit traject.

Daarnaast gaat de A12/A20 nog 2 weekenden dicht van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn in de richting van Utrecht; 21 – 24 juni en 28 juni – 1 juli 2024. De precieze planning van alle hinder is te vinden op de projectpagina Groot onderhoud A12.

Advertentie