8.5 C
New York
zaterdag 7 september 2024

gro-up Peuter4daagse groot succes

In de afgelopen dagen vond in Moordrecht en in Zevenhuizen de gro-up Peuter4Daagse plaats. Het evenement lijkt op de Avond4daagse maar is speciaal voor de allerkleinsten in de leeftijd tot 4 jaar. Er werd vier dagen achter elkaar gewandeld. De afstanden van de Peuter4daagse zijn wat minder ver en daarmee perfect voor kleinere beentjes.

Een echte prijs!

Vier dagen liepen de peuters een rondje in de buurt. En er was een hoop te zien onderweg; de grote kerk, zwaaien naar de ouderen van het verzorgingstehuis, de markthal en kijk nou! een slak op de stoep. Na het wandelen kregen de kinderen een sticker op hun stempelkaart en was er op de laatste dag voor elk kind een mooie medaille! Zoals de kinderen zeiden een ‘echte prijs’! Voldaan en een beetje moe gingen de kinderen naar huis. Een van de deelnemertjes gaf aan moe te zijn maar: ‘Het was heel leuk. Ik ga heel lekker slapen vanavond!’

 Tal van positieve effecten

Volgens Lisanne de Jong – van der Wilt, locatiemanager van gro-up, wordt de Peuter4daagse zeker niet alleen georganiseerd omdat het leuk en gezellig is. ‘Hoe meer je beweegt, hoe gezonder je leefstijl. En hoe jonger je dat aanleert, hoe makkelijker je blijft bewegen. Daarom organiseren alle kinderopvanglocaties van gro-up de Peuter4daagse. Bewegen helpt bij de motorische ontwikkeling, bevordert de coördinatie en versterkt spieren en botten. En wandelen in de frisse buitenlucht is natuurlijk gewoon superlekker. Het was echt een feestje om de afgelopen dagen zoveel kinderen vol plezier te zien wandelen. Hopelijk hebben veel peuters de smaak te pakken en blijven ze lekker wandelen.

Advertentie