8.5 C
New York
zaterdag 7 september 2024

Studenten nemen Willem Alexander Baan over

Van dinsdag 2 tot en met zondag 7 juli zal er op de Willem Alexander Baan (WAB) een aantal grote studenten roei evenementen plaatsvinden. Het FISU wereldkampioenschap roeien voor studenten, de 64e Argo Sprint en de slotwedstrijden van de Nederlandse Studenten Roei Federatie (NSRF) zullen die week georganiseerd worden. Voor deze roeiwedstrijden, georganiseerd door studenten, wordt de WAB omgetoverd tot een groot evenemententerrein waar iedereen welkom is om kennis te maken met de roeisport.

Het studenten WK is de plek waar de toekomstige kampioenen gesmeed worden. Na eerdere edities van het FISU World University Championship Rowing in Amsterdam (1986) en Groningen (1994) komt dit jaar de internationale studententop naar de WAB in Zevenhuizen. Naast het FISU wereldkampioenschap vindt op 5 juli de Argo Sprint, de oudste sprintwedstrijd van Nederland, plaats. Tijdens deze door Wageningse studenten georganiseerd sprintwedstrijd, kunnen toeschouwers op een ergometer ervaren hoe roeien werkt. In het weekeinde zullen op zaterdagmiddag de finales van het WK zijn en over het hele weekend de NSRF slotwedstrijden.

De organisatie van de wedstrijd is nog hard op zoek naar vrijwilligers voor dit topsport evenement. Naast een leuke ervaring kunnen de vrijwilligers rekenen op een exclusief shirt, eten en drinken. Ben je geïnteresseerd? Mail naar vrijwilligers@wucrowing2024.com

Advertentie