8.5 C
New York
vrijdag 18 oktober 2024

Geldmaat hoopt snel geldautomaat in Zevenhuizen hersteld te hebben

De Geldmaat geldautomaat in de Dorpsstraat is al vanaf eind mei buiten werking waardoor er nergens anders in Zevenhuizen contact geld kan worden opgenomen. Geldmaat laat weten op vragen van Gouwe IJssel Nieuws dat het hier om een complexe storing gaat. De PvdA/GroenLinks fractie roept de gemeente op om Geldmaat tot reparatie aan te sporen.

De woordvoerder van Geldmaat laat weten dat er hard gewerkt wordt aan een oplossing : “Dit is voor de bewoners uiteraard een vervelende en ongewenste situatie. Geldmaat doet er naar haar vermogen alles aan om de situatie te verhelpen, maar is bij een complexe storing waarvan hier sprake is, afhankelijk van verschillende leveranciers en partners. Dat vraagt om goede planning van onderzoek en werkzaamheden. Daar komt bij dat soms sprake is van het vervangen van onderdelen waar een (lange) levertijd voor geldt. Dat is hier ook het geval“.

Maar er gloort hoop aan de horizon : “Naar verwachting kan de automaat deze week een laatste reparatie ondergaan. Als deze succesvol is, komt de automaat eind deze week of begin volgende week weer in gebruik” aldus Geldmaat.

Gouwe IJssel Nieuws vroeg ook aan de organisatie of het mogelijk is om een tweede automaat in het dorp te installeren maar dat is volgens Geldmaat niet aan de orde. De woordvoerder benadrukt dat bij storingen de automaat in het dorp grote prioriteit heeft : “Wel houdt deze automaat grote prioriteit bij herstel, gezien de afstand naar andere automaten in de omgeving. Deze valt weliswaar binnen de 5km-norm, maar is toch ongewenst groot”. In het kleinere dorp Moordrecht zijn wel twee geldautomatien. Zowel in Nieuwerkerk als in Moordrecht zit deze in de Albert Heijn, dus mogelijk bj de komst van deze supermarkt in de toekomst kan er een tweede geldautomaat komen.

Geldmaat heeft nog wel een tip :”Uit de meldingen van klanten merken wij dat zij soms verder reizen naar een andere automaat dan eigenlijk nodig is. Onze locatiewijzer (locatiewijzer.geldmaat.nl) kan daarbij behulpzaam zijn. Mensen kunnen daarop de openingstijden van een locatie zien, en ook of de automaat beschikbaar is. Zo kunnen zij ook zien wanneer de automaat in Zevenhuizen weer werkt.

Politieke vragen

De PvdA/GroenLinks fractie vraagt in schriftelijke vragen aan het college van B&W het met raadslid Damen eens is dat eens dat een geldautomaat behoort tot de essentiële voorzieningen in een dorp. Hij roep dan ook de gemeente op om druk te zetten op Geldmaat. Of Geldmaat zich wat van gemeentelijke bemoeiens aantrekt is maar de vraag. Het is een commerciële samenwerking van de banken ING, Rabobank en ABN AMRO.

Dee automaat in Zevenhuizen
Advertentie