8.5 C
New York
zondag 30 juni 2024

Derde verdacht overval Primera Nieuwerkerk ook aangehouden

Nadat vorige week al twee verdachten waren aangehouden is afgelopen dinsdag door de politie ook de derde verdachte aangehouden voor de overval op de Primera in winkelcentrum Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel. De drie jongens die aangehouden zijn komen uit Gouda en zijn 16, 17 en 18 jaar oud.

Onder bedreiging van wapens bedreigden de drie overvallers de eigenaar. Na een worsteling ontstond tussen de drie overvallers en de eigenaar gingen de verdachten er in een auto vandoor. De eigenaar van de winkel raakte hierbij gewond maar opende kort erop weer zijn winkel.

Op maandag 17 juni werd het betrokken voertuig op een parkeerplaats in Gouda teruggevonden. Na het uitgebreid analyseren van camerabeelden, buurtonderzoek en forensisch onderzoek kwamen de verdachten in beeld, waarna zij konden worden aangehouden. Bij de aanhoudingen van de drie verdachten zijn ook hun woningen doorzocht. Daarbij zijn goederen aangetroffen die afkomstig waren van een woninginbraak in Gouda, waar ook de vluchtauto was weggenomen.

Advertentie