8.5 C
New York
zondag 30 juni 2024

Plan voor nog eens 9 nieuwe woningen langs Noordelijke Dwarsweg

Het college van B&W heeft besloten om in principe medewerking te verlenen aan het verzoek tot het wijzigen van het omgevingsplan voor de realisatie van 9 nieuwe woningen en omzetting van één bedrijfswoning naar burgerwoning op het perceel Noordelijke Dwarsweg 110-112 te Zevenhuizen.

Dat schrijft het college van B&W in Zuidplas aan de gemeenteraad in een informatienota. Hierin wordt vermeld dat de initiatiefnemer voornemens is de bestaande bedrijfsbebouwing te slopen en 9 nieuwe woningen te realiseren, en tevens de huidige bedrijfswoning om te zetten naar een burgerwoning. Het gaat in het plan om deel vrijstaande en deels geschakelde woningen.

Met het voorliggende besluit kan de initiatiefnemer een concept wijziging omgevingsplan laten opstellen en de benodigde milieuonderzoeken uit laten voeren, wat vervolgens als ontwerp zal worden aangeboden aan het college. Uiteindelijk zal de gemeenteraad hierover een besluit gaan nemen.

Op een aansluitend stuk land is eerder al een plan gemaakt voor 9 vrijstaande woningen tussen deze planlocatie en de Knibbelweg.

Advertentie