8.5 C
New York
maandag 1 juli 2024

Twee Zevenhuizense musea zaterdag open

De twee Zevenhuizense musea Ons Verleden én Ons Molenverleden heten u welkom op zaterdag 29 juni. De Musea zijn dan geopend tussen 13.30 en 16.00 uur. Op de bovenverdieping, het domein van de stichting Verzameling Ons Molenverleden, is veel informatie te vinden over molens en molenaarsgeslachten in Nederland en in het bijzonder betreffende molens rond De Rotte. Er wordt, zoals gebruikelijk een film over molens gedraaid.

Op de benedenverdieping van het gebouw gaat het om de geschiedenis van Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen. Hier is sinds begin dit jaar een tentoonstelling over landkaarten te vinden. De geselecteerde kaarten zijn min of meer gerangschikt op periode, zoals Romeinse tijd en Bourgondische tijd. Daarmee krijgt eerst onze landelijke geschiedenis de aandacht. Verdergaand naar de huidige tijd volgt de periode van de droogmakingen en daarmee de regionale geschiedenis.

Op de bovenverdieping zijn op de daar aanwezige landkaarten alle molens te vinden, die ooit zorgden voor het juiste waterpeil. Naast deze nieuwe tentoonstelling is natuurlijk de reguliere collectie te bewonderen.

U kunt bij OZM terecht voor vragen over uw voorouders of over voorouderonderzoek. Ook helpt men u bij het zoeken naar foto’s en historische krantenartikelen uit ons aandachtsgebied. Aan de balie zijn diverse boeken en tijdschriften over de lokale geschiedenis te koop. Adres: Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen, de toegang is gratis. Traplift is aanwezig.

Advertentie