8.5 C
New York
donderdag 4 juli 2024

BCN jeugd landskampioen clubs

De jeugd van Badminton Club Nieuwerkerk (BCN) hebben afgelopen weekend in de categorie C1 de eerst plek veroverd bij het Nederlandse Kampioenschap Clubteams. Hieronder een verslag van Pim Vente vanuit BCN.

Het team trof in de eerste wedstrijd Flits BC, een team dat bestond uit 5 jongens. Tobias speelde de eerste single tegen een jonge, maar sterke tegenstander en mede door spanning verloor Tobias de eerste game. De tweede game ging beter en Tobias wist zijn tegenstander tot veel fouten te dwingen. De derde game was het verzet van de tegenstander gebroken en was het eerste punt binnen. Thomas speelde de tweede single. Hij verloor de eerste game nipt, won de tweede game overtuigend, maar kwam in het eerste deel van de derde game op achterstand. Thomas vocht zich goed terug, maar serveerde op 17-18 uit en verloor mede daardoor de wedstrijd. Hugo speelde de derde single. Hij zat de eerste game niet goed in het spel en verloor die game. In de tweede game kwam Hugo beter in z’n spel, maar helaas nog niet goed genoeg om de game te winnen. Aldus een 2-1 achterstand met nog twee dubbels te gaan. Tobias en Yenthe speelden de eerste dubbel. Waar de tegenstander probeerde onze dame onder druk te zetten, daar had Yenthe aan het net een antwoord klaar. De partij werd in 2 games gewonnen en zo stond het 2-2 gelijk met nog 1 dubbel te gaan. Hugo en Thomas speelden een geweldige dubbel, waren relaxed en gaven hun tegenstander niet het idee dat er iets te halen was. 3-2 winst tegen de eerste van drie tegenstanders. Volgende tegenstander BC Randstad.

Tegenstander 2 Randstad BC had hun eerste wedstrijden met 4-1 verloren. Tobias won de eerste single vrij eenvoudig 2x 21–13. Daarna was het de beurt aan Hugo, die de eerste game verloor en in de tweede game lange tijd tegen een achterstand aankeek. Maar op 20-18 achterstand kwam de ommekeer en Hugo pakte de tweede game met 24-22. Vervolgens kwam Hugo beter in zijn spel en had zijn tegenstander geen antwoord meer. Ook de tweede single gewonnen. Yenthe speelde haar single tegen een jongen van Randstad, begon goed aan de eerste game, maar op het eind was het toch de jongen van Randstad die de game wist te winnen. Yenthe kreeg het niet meer omgedraaid in de tweede game en verloor helaas haar single. 2-1 voorsprong, dus moest er nog 1 van de dubbels worden gewonnen. Yenthe en Tobias speelden tegen 2 heren, maar waren veeeel beter. Met setstanden 6-21 en 7-21 werden de tegenstanders kansloos gelaten en werd het winnende punt binnengehaald. Hugo en Tobias speelden tegen een dames dubbel. Zij speelden niet hun beste spel, maar wonnen wel gemakkelijk in 2 games. 4-1 winst en nog 1 horde te gaan. De laatste wedstrijd is de tegenstander BC Elst, die 1x gewonnen en 1x verloren hebben.

Advertentie