8.5 C
New York
vrijdag 5 juli 2024

Montessorischool wint weer wisselbeker verkeersexamen

Voor de vierde keer in 12 jaar mocht er een wethouder de Montessorischool in Nieuwerkerk aan den IJssel binnen stappen om de wisseltroffee, samen met Veilig Verkeer Nederland Zuidplas, uit te gaan reiken aan de groep 7 leerlingen. Deze beker werd gewonnen om van deze school, het hoogst aantal deelnemers hadden geleverd, die een foutloos verkeersexamen reden in Zuidplas.

Terwijl de wethouder nog even moest wachten haalde juf Nanouk Muller snel alle kinderen bij elkaar. Die waren al zich aan het voorbereiden op het jaarlijke Zomerfeest spektakel van deze school en toen kwam daar een nette meneer in pak de klas binnen. Toen daarachter de mensen van Veilig Verkeer Nederland in shirts binnen kwamen werd de klas pas echt onrustig, wat doen die meneren van het verkeersexamen in onze klas?

Wethouder de Haas vertelde het geheim maar snel na een kort introductiepraatje dat de school weer had gewonnen en gaf de school daarmee ook een dik compliment voor de aandacht die het gaf aan de verkeerslessen. Juf Nanouk Muller dankte Veilig Verkeer voor de goede lesmaterialen. Hiernal mocht de klas op de foto met de beker op het vernieuwde schoolplein en dat werd gevierd alsof de Montessori de Champions League had gewonnen.

Zuidplas maakt werk van de bewustwordingscampagne “Maak een punt van nul” om zo verkeersslachtoffers te voorkomen en daarbij haar bijdrage aan het verkeersexamen belangrijk.

In totaal waren er maar 2 leerlingen van de 503 die het examen niet haalden. Beiden hadden 6 fouten gescoord. Van de 203 gemaakte fouten waren “Hand niet uitsteken bij veranderen van rijrichting” met 33.5% en “Hand niet uitsteken bij veranderen van rijrichting” met 30% de meest gemaakte fouten.

Advertentie