8.5 C
New York
vrijdag 5 juli 2024

In gesprek over de openbare ruimte in Dorrestein-Noord

De wijk Dorrestein-Noord in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft een opknapbeurt nodig. De gemeente maakt plannen voor het vervangen van de bestrating en het openbaar groen en we hogen verschillende straten op. Hierbij kijkt men ook wat nodig is om in de toekomst het gebied te beschermen tegen wateroverlast en overlast door hitte. Het onderhoud biedt ook kansen de openbare ruimte op sommige plekken anders in te richten. De gemeente Zuidplas start daarom binnenkort met gesprekken met de omgeving om te horen wat hun wensen en ideeën zijn.

Meedenken over de plannen

De gemeente nodigt bewoners en ondernemers uit Dorrestein-Noord uit met hen in gesprek te gaan over de openbare ruimte. Dit doet men op twee verschillende manieren. Met een klankbordgroep overleggen de projectmedewerkers over zaken die het gehele plangebied aangaan, zoals materiaalkeuzen en de algemene inrichting. Maar er zijn ook kleinere gebieden in Dorrestein-Noord waar andere mogelijkheden zijn voor de inrichting van de openbare ruimte waar alleen de direct omwonenden belang bij hebben. Dat bespreekt de gemeente in dat geval met focusgroepen.

Start uitvoering medio 2026

Voordat men met de uitvoering kan starten, is het nodig plannen te maken. Zuidplas denkt dit in het derde kwartaal van 2025 af te ronden. Daarna bereiden de medewerkers de werkzaamheden voor. Als alles volgens planning verloopt, start men in het tweede kwartaal van 2026 met de werkzaamheden. Dit doet men in fases en Zuidplas verwacht de laatste fase in het tweede kwartaal van 2028 af te kunnen ronden.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Dorrestein-Noord? Download dan de BouwApp en volg het project Dorrestein-Noord! Of kijk op https://www.maakzuidplas.nl/projecten

Projectkaart gemeente Zuidplas
Verzetstraat
Schoolstraat
Advertentie