8.5 C
New York
vrijdag 5 juli 2024

Leontien van Moorsel geeft goede voorbeeld door fiets te doneren tijdens laatste fietsfeest

Over iets meer dan een maand trapt Rotterdam de grootste wielerwedstijd voor vrouwen af; de Tour de France Femmes avec Zwift (van 11 tot en met 13 augustus). In aanloop naar dit sportevenement wordt op zaterdag 6 juli, bij het skatepark in Nesselande, het laatste fietsfeest georganiseerd. Leontien van Moorsel, voormalig Nederlands wielrenster, viervoudig olympisch kampioene en ambassadrice van de Grand Départ in Rotterdam is aanwezig om alle bezoekers ‘welkom te heten’. Eerder deze maand vonden in verschillende wijken van Rotterdam zes fietsfeesten plaats. In totaal kwamen hier zo’n 3500 mensen op af.

Leontien doet die middag verschillende meet and greets, maar zal zelf ook kinderen gaan helpen bij onder andere de Dick Bruna tuin. Naast het begeleiden van de activiteiten doneert Leontien van Moorsel de oude fiets van haar dochter, die inmiddels te klein voor haar geworden is. Ook daarvoor kun je tijdens het fietsfeest bij het skatepark in Nesselande terecht. De fietsen worden opgeknapt en onder andere via de Fietsbank en basisscholen gegeven aan mensen die zelf geen fiets kunnen betalen. Zo wil de gemeente niet alleen maar het fietsgebruik stimuleren, maar ook bijdragen aan een duurzamere en socialere samenleving.

Van Moorsel: “Heel gaaf hoeveel gezinnen we in beweging hebben gekregen met de fietsfeesten in de Rotterdamse wijken. Dat is mooi om te zien, want sporten is gezond én leuk, zeker als je het samen doet.” Over de inzamelingsactie zegt Leontien: “Hoe bijzonder is het dat jouw fiets die je toch niet gebruikt naar een andere Rotterdammer gaat die ‘m goed kan gebruiken?! Tot nu toe hebben we ruim 200 fietsen ingezameld. De inzamelingsactie loopt nog even door trouwens. Er zijn nog een aantal momenten. Dus heb je, net als ik, nog een fiets in de berging staan die je toch niet gebruikt, kom dan langs zo’n pop-up moment of bij een vast inleverpunt!” Meer informatie over deze inleveractie is te vinden op www.rotterdam.nl/doneerjefiets.

Pimp je fiets
Tijdens het fietsfeest in Nesselande is van alles te beleven voor jong en oud: je fiets gratis laten repareren, een lesje banden plakken of je fiets laten pimpen door professionele graffiti-artiesten. Kinderen kunnen ook een rondje oefenen op een BMX, een wielren-clinic volgen, aanschuiven aan de knutseltafel of zich laten schminken. Voor deelnemers van de activiteiten zijn er gratis poffertjes. Het evenement duurt van 12.00 tot 16.00 uur. De olympisch kampioene Leontien van Moorsel is er van 13.00 tot 15.00 uur.

De organisatie is in handen van Sportbedrijf Rotterdam, de Rotterdamse Fietsalliantie, Rotterdam Topsport en de gemeente. Meer informatie is te vinden op sportbedrijfrotterdam.nl/fietsfeest.

Advertentie