8.5 C
New York
zondag 7 juli 2024

Cultuurprijswinnaars 2023 bieden kunstwerk aan van kanjerkunstenaars uit alle dorpen

Woensdag 3 juli ontving wethouder Klovert de winnaars van de Cultuurprijs 2023 voor een speciale gelegenheid. Het gaat om Henk van Kerkhof en Jaap Waasdorp van de Historische Vereniging Moordrecht. Zij hebben samen met Trudi Bos-Vink en Jan-Tjeerd de Jong uit Moordrecht het idee bedacht om een kunstwerk door basisschoolleerlingen uit elk dorp in de gemeente Zuidplas te laten vervaardigen.

Daarmee hebben zij de check van 850 euro verzilverd en een kleurrijke culturele bijdrage geleverd. Hun wens is dat zoveel mogelijk mensen het schilderij komen bekijken. Het schilderij is daarom de eerstkomende tijd in het gemeentehuis te bezichtigen en gaat daarna reizen door de gemeente.

‘De kunst van Verbinding’

Het schilderij ‘De kunst van verbinding’ is gemaakt door achttien leerlingen van groep 6 en 7 uit alle vier dorpen van de gemeente Zuidplas: Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen.

Op het doek schilderden de kinderen dit voorjaar onder leiding van de Moordrechtse kunstenares Trudi Bos-Vink hun antwoord op de vraag: : ‘Wat in jouw woonplaats wil jij dat er bewaard wordt voor de geschiedenis van Zuidplas?. Op de website van de Historische Vereniging Moordrecht wordt het per dorp uitgelegd : https://www.historischeverenigingmoordrecht.nl/schilderij-cultuurprijs-2023/ of in de onderstaande video.

Eelco Slingerland maakte een fotoreportage van de onthulling, meer foto’s in een Facebook album

Advertentie