8.5 C
New York
zaterdag 7 september 2024

A20 afgesloten na ernstige aanrijding vrachtwagen

De autosnelweg A20 is de gehele middag afgesloten geweest door een aanrijding tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht in de richting van Gouda. Op donderdagmorgen 11 juli botste even voor 12 uur een vrachtwagen op een openbak vrachtwagen en is hierna gaan scharen. Door het scharen stond de vrachtwagen over de hele breedte van de weg. Hierdoor was de hele snelweg geblokkerd en lagen op de weg en op de parallelweg bezaaid met brokstukken. De hulpdiensten werden massaal opgeroepen en het incident werd al snel opgeschaald naar een zware technische hulpverlening.

Voor zover bekend bij de redactie is bij deze aanrijding één gewonde gevallen, de chauffeur van de vrachtwagen is voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. De medewerkers uit de open bakwagen waren bezig met het plaatsen van borden voor werkzaamheden en zaten op dat moment niet in hun voertuig toen de vrachtwagen hierop botste. De cabine van de vrachtwagen kwam daarna tegen een boom. De kracht van de aanrijding was zo groot dat de vangrail tientallen meters weggeslagen was.

Een team van bergers is de gehele middag met groot materieel bezig geweest om de wrakken weg te halen en de wegen leeg te maken. Hierna kon Rijkswaterstaat pas aan de slag om de weg en de vangrail te herstellen. Verkeer kreeg het advies om via de A20, A13, A4 en A12 te rijden richting Gouda en Utrecht.

Vanaf 16:25 uur was de linker rijstrook van de A20 weer beschikbaar voor verkeer. Rond 18:45 uur werden beide rijbanen weer vrijgegeven. De vangrail zal na de avondspits worden hersteld laat Rijkswaterstaat weten.

Advertentie