8.5 C
New York
vrijdag 18 oktober 2024

Lancering informatiegids ‘WAD voor Weinig’ met budgettips

Op vrijdag 5 juli lanceerde de gemeente Waddinxveen samen met Wadwijzer de nieuwe informatiegids ‘WAD voor Weinig’ in Cultuurhuys De Kroon. Wethouder Brigitte Leferink overhandigde het eerste exemplaar aan Gillian de Koning, directeur van bibliotheek De Groene Venen. Daarna werd de gids op de weekmarkt uitgedeeld. In de gids Wad voor Weinig kunnen inwoners praktische budgettips vinden om te besparen in het dagelijks leven. De gids is voor iedereen die in Waddinxveen woont en is vanaf 8 juli gratis op te halen op diverse plekken.

Wethouder Leferink: “Als gemeente merken we dat er behoefte is aan bespaartips en duidelijke informatie over hulp en ondersteuning die wij en onze partners bieden. Daarom hebben we samen met Wadwijzer de gids Wad voor Weinig samengesteld. Ik hoop dat deze gids inspiratie en tips geeft waar onze inwoners wat aan hebben. Want we willen dat iedereen in Waddinxveen op een gelijke manier mee kan doen.”

WAD voor Weinig

Het leven is de afgelopen jaren duurder geworden. Bijna iedereen merkt dit in zijn of haar portemonnee. Het is dan fijn om praktische tips te hebben om te besparen. Bijvoorbeeld tips om te besparen op de energierekening. Of ideeën voor leuke activiteiten die weinig kosten of gratis zijn. Ook zijn er in de gids verschillende adressen te vinden waar inwoners terecht kunnen voor hulp. Zo wordt er meer verteld over de ondersteuning en regelingen die de gemeente aanbiedt. Maar is er ook aandacht voor de ondersteuning die andere hulporganisaties in Waddinxveen geven. De gids is vanaf 8 juli gratis af te halen bij diverse locaties zoals het gemeentehuis, de bibliotheek, de kringloopwinkels en de locaties van Het Bruispunt.

Advertentie