8.5 C
New York
zaterdag 7 september 2024

Priscilla wandelt 521 kilometer tegen OV geweld (video)

Normaal is Priscilla van Barlingen hoofdconducteur bij de Nederlandse Spoorwegen. In die functie maakt ze vaak zelf vaak verbaal of heel af en toe incidenteel geweld mee en daar is de Haagse, geboren in Waddinxveen, helemaal klaar mee. Zoals ze zelf noemt, ze heeft een gouden baan met een zwart randje.

In 2023 kwamen er 1042 incidenten voor in het openbaar vervoer met agressie waar het personeel in het openbaar vervoer mee te maken had. Daarom heeft Priscilla besloten per 2 slachtoffers een kilometer te gaan wandelen om zo aandacht te krijgen voor dit probleem. Ze vraagt daarnaast om medewerkers meer bevoegdheden te geven om de identiteit vast te stellen en om bodycams.

Op donderdag 11 juli kwam ze in onze regio. Vanaf Rotterdam Centraal liep ze via Capelle Schollevaar en station Nieuwerkerk aan den IJssel door naar Gouda. Vrijdag 12 juli loopt ze van Gouda naar Alphen aan den Rijn. Zaterdag heeft ze een rustdag en zondag loopt ze van Alphen via Leiden naar Den Haag Centraal Station.

FNV Spoor, de vakbond voor het spoorwegpersoneel die deze actie steunt, heeft inmiddels haar leden en niet leden opgeroepen om haar het laatste stuk zondag vanaf Den Haag Mariahoeve naar Centraal te begeleiden. Gouwe IJssel Nieuws sprak haar op station Nieuwerkerk a/d IJssel kort in onderstaande video.

Advertentie