8.5 C
New York
vrijdag 18 oktober 2024

PvdA/GroenLinks gaat definitief oppositie voeren

De fractie van de PvdA/Groenlinks fractie heeft tijdens de behandeling van de Zomernota laten weten de eerder toezegde handtekening onder het coalitieakkoord in te trekken. Raadslid Damen stelde dat zijn partij niet meer als een soort middenpartij maar als een oppositiepartij zal gaan optreden.

“uw handtekening is dan niks waard” beet ChristenUnie/SGP raadslid Ard Bakker hem toe. Kalm gaf Damen zijn motivering hiervoor :”Ik heb mijn handtekening gezet maar zag dat de andere coalitiepartijen naar elkaar toe kropen maar naar mijn partij werd niet geluisterd. De positieve uitzondering was dan met het middengebied maar daar bleef het bij”.

Raadslid Karreman (VVD) verweet hem dat hij met de verenigde oppositiepartijen (VOP) bezig was geweest. Hij kreeg wel met de opmerking “u gaat nu vreemd” de lachers op zijn hand kreeg. Maar Damen legde uit dat de VOP toen nodig was en nu gekozen heeft deze positie in te nemen. Hij voelt zich niet gehoord in de coalitie.

De oppositie in Zuidplas bestaat naast de 2 PvdA/GroenLinks leden verder uit 3 leden van NEZ, 2 leden van de SP en de twee onafhankelijke leden Pouwels en Van. De coalitie is veruit in de meerderheid met 20 leden van ChristenUnie/SGP, VVD, D66 en CDA.

Advertentie