8.5 C
New York
zaterdag 7 september 2024

Zuidplas vraagt Zevenhuizenaren om goede plek oorlogsmonument te bedenken

De gemeente Zuidplas gaat de inwoners van Zevenhuizen vragen om mee te denken om een goede plek voor het oorlogsmonument te bedenken. Dat laat het college van B&W weten in een informatienota aan de gemeenteraad van Zuidplas.

De huidige locatie van het oorlogsmonument te Zevenhuizen leent zich niet goed voor een waardige herdenkingsceremonie voor de jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei aldus het college. Het college heeft toegezegd de verplaatsing van het monument naar een passende locatie te onderzoeken en uit te voeren.

Er is eerder al met de organisatie van de herdenkingen gekeken naar een alternatieve plek maar hieruit kwam nog geen goede lokatie. Het college gaat in de komende periode aan de slag met een participatienota om het participatietraject vorm te geven. Uitgangspunt betreft het bespreken van verschillende opties met de inwoners om te onderzoeken welke optie draagvlak geniet. Het participatietraject zal na de zomer leiden tot een duidelijke voorkeur voor een locatie.

Maar het college laat ook weten dat er een kans bestaat dat op de huidige locatie blijft staan valt terug te lezen: “Hoewel verplaatsing van het monument uitdrukkelijk de voorkeur geniet van de gemeente, kunnen onvoorziene omstandigheden, zoals de technische staat van het monument en de haalbaarheid van verplaatsing mogelijk leiden tot een ongewijzigde situatie. Dit zal blijken uit het onderzoek naar de staat van het monument“. (foto’s : Jolanda Bakker)

Advertentie