8.5 C
New York
donderdag 17 oktober 2024

Evacuatie vastgelopen bootje op Hollandsche IJssel

Op dinsdagmiddag 23 juli kwam er even voor drie uur de melding waterongeval op de Hollandsche IJssel in Moordrecht langs de Schielands Hoge Zeedijk West, ter hoogte van het Westeinde. Hierop werden de brandweerboot van Nieuwerkerk en de brandweer met duikers van Gouda zonder spoed opgeroepen.

Ter plaatse bleek een klein bootje vastgelopen te zijn buiten de vaarwegmarkering, vermoedelijk op een krib en kon niet meer verder. Een van de twee opvarende was al het water ingegaan om te kijken of hij de boot los kon krijgen. De brandweerboot van Nieuwerkerk is naar het bootje gevaren en hebben de twee opvarenden met spullen en al geëvacueerd in de boot. Het vastgelopen bootje zal later door een berger te water. De brandweer aan de kant was al snel terug naar de kazerne want er was geen gevaar voor de opvarenden.

De Hollandsche IJssel is de enige getijdenrivier van Nederland en hierdoor kan de waterstand met vloed en eb verschillen. Daarom is het verstandig altijd binnen de vaarwegmarkeringen op het water te blijven.

Advertentie