8.5 C
New York
donderdag 12 september 2024

Dreigende kanteling bestelbus voorkomen door brandweer in Moordrecht

Een bestelbus die op woensdag 21 augustus rond het middaguur dreigde te kantelen vanaf de dijk. Dit gebeurde toen de bestuurder de afrit van de Schielandse Hoge Zeedijk in Moordrecht niet goed had genomen. Het is niet het eerste incident aldaar nabij de recreatieparken. De toegesnelde brandweer kon voorkomen dat de bestelbus naar beneden stortte vanaf de dijk. Door middel van de sleepkabel heeft de brandweer de auto stabiel kunnen krijgen en gewacht op een berger

De brandweer mocht auto zelf niet weghalen in verband de verzekering. Daarom moest gewacht worden, totdat totdat er een berger kwam die het voertuig alsnog los kon maken. De bestuurder is ongedeerd gebleven, maar Hij is wel geschrokken van de situatie. De bestuurder van de bestelbus kon zijn weg daarna vervolgn om zijn werk als bezorger uit te voeren.

Afgelopen week was er een soortgelijk incident nabij de recreatieparken. Hierbij moest de brandweer ook in actie komen om een auto veilig te stellen. Op dit stuk van de dijk zijn de op en afritten zeer steil. Eerder al raakte daar een voertuig van PicNic van de dijk af.

Advertentie