8.5 C
New York
maandag 16 september 2024

16 september start nieuwe corona vaccinatieronde door GGD Hecht

Op maandag 16 september start een nieuwe vaccinatieronde tegen corona. 60-plussers, volwassenen die een uitnodiging krijgen voor de griepprik en zorgmedewerkers, hebben tot 6 december 2024 de kans de coronaprik te halen.

Met de coronaprik wordt de bescherming tegen het coronavirus weer op peil gebracht en de druk op de zorg verminderd. Dat is belangrijk omdat het coronavirus nog steeds rondgaat en kan opleven. Er wordt geprikt met een vaccin dat de best beschikbare bescherming biedt tegen huidige varianten van het coronavirus. Hecht GGD Hollands Midden voert de vaccinatiecampagne uit in de regio Hollands Midden.

Afspraak maken

Vanaf 27 augustus tot half oktober ontvangen mensen van 60 jaar en ouder een persoonlijke uitnodigingsbrief van het RIVM. Mensen onder de 60 die in aanmerking komen voor de griepprik en zorgmedewerkers, krijgen geen uitnodiging van het RIVM. Vanaf 27 augustus kan een afspraak gemaakt worden via:

· www.planjeprik.nl (DigiD nodig) of

· 0800 – 7070 (geen DigiD nodig)

Dat geldt ook voor mensen die buiten deze groepen vallen, maar toch de coronaprik willen. Bijvoorbeeld omdat ze een kwetsbaar gezinslid hebben of op advies van een behandelend arts.

Priklocaties

Vanaf maandag 16 september kan iedereen die in aanmerking komt – alleen op afspraak – een coronavaccinatie halen op de priklocaties van Hecht GGD Hollands Midden. Net als vorige jaren kunnen mensen in Gouda terecht op de Kampenringweg en in Leiden bij het ECC op de Haagse Schouwweg. In Alphen aan den Rijn is de corona priklocatie verhuisd naar buurthuis AquaRijn (boven het zwembad). Het zijn grote locaties die meerdere dagen per week zijn geopend.

Anders dan vorig jaar openen we deze najaarsronde géén kleine pop-uplocaties in andere plaatsen in de regio. De drie grote locaties bieden voldoende capaciteit voor deze najaarsronde. Ze liggen verspreid over de regio Hollands Midden in grote gemeenten en zijn voor 90% van de inwoners binnen 15 autominuten te bereiken. Met grote priklocaties bedienen we zo veel mogelijk inwoners op een efficiënte manier. Bij het maken van een afspraak wordt de dichtstbijzijnde priklocatie aangeboden. Voor sommige inwoners van de regio Hollands Midden, kan dit een priklocatie zijn in een aangrenzende GGD-regio.

Mobiele teams

Naast vaccineren op grote priklocaties, blijft Hecht GGD Hollands Midden ook dit jaar vol inzetten op het vaccineren van de meest kwetsbaren. Zo gaan onze mobiele teams bewoners van 130 zorginstellingen vaccineren op locatie. Ze staan bovendien klaar om 3000 inwoners van onze regio bij hen thuis te vaccineren. Het gaat om inwoners die door een ernstige ziekte of beperking niet naar een vaccinatielocatie kunnen komen. Aanmelden voor thuisvaccinatie kan via 0800 – 7070. Daarnaast vaccineren de mobiele teams ook medewerkers van regionale ziekenhuizen op locatie.

Voorbereidingen

De voorbereidingen voor deze nieuwe vaccinatieronde zijn in volle gang en verlopen voorspoedig. De personele bezetting is rond. Onder hen veel medewerkers die al eerder bij ons werkten en zich nu opnieuw willen inzetten. Wij staan vanaf 16 september klaar om alle mensen die in aanmerking komen en die de coronaprik willen, binnen drie maanden te vaccineren.

Meer informatie

· Kijk voor meer informatie over de coronavaccinatie in Hollands Midden op www.ggdhm.nl/priklocaties-corona.

· Kijk voor algemene informatie op www.rivm.nl/corona of bel 0800 – 7070

Advertentie