8.5 C
New York
maandag 16 september 2024

Koopovereenkomst voor 25 woningen op de Beukenhof Waddinxveen ondertekend

Wethouder Femke Vleij en algemeen directeur Tomas van den Berg van bouwbedrijf De Langen & Van Den Berg hebben op 29 augustus 2024 een koopovereenkomst ondertekend. Door de ondertekening worden er 25 woningen en een ruimte voor één of meerdere bedrijven op de Beukenhof gerealiseerd. 

Tegenover het gemeentehuis worden 25 woningen gebouwd. Uitgangspunt voor deze woningen is het bereiken van een bredere doelgroep. Zo komt er een mix van appartementen en woningen, waarbij 15 betaalbare woningen, 7 koopwoningen in het middensegment en 3 dure koopappartementen worden gebouwd. Naast de woningen worden er op de begane grond op de hoek van de Kerkweg-Oost één of meerdere bedrijfsruimten gemaakt.

De gemeente Waddinxveen streeft naar een geschikte woning voor iedereen, in alle sectoren (van huur tot koop). Wethouder Femke Vleij: “Als gemeente zijn we blij met iedere extra woning, omdat de vraag naar woningen blijft bestaan. Dat er tegenover het gemeentehuis straks 25 woningen bij komen, met het accent op betaalbare koopwoningen en middel dure koopwoningen, is een waardevolle toevoeging voor de woningmix in Waddinxveen”.

Toekomstbestendig wonen in het hart van het Sleutelkwartier

“Bij het ontwerp van het appartementencomplex hebben we rekening gehouden met circulariteit, klimaatadaptatie en natuurinclusiviteit. Met een nul-op-de-meter (NOM) ontwerp groene daken, gevelgroen, groenstroken rondom het gebouw en nestgelegenheid voor vogels en vleermuizen bevordert de Beukenhof een klimaatbestendige diervriendelijke omgeving”, zegt algemeen directeur Tomas van den Berg. Het heerlijke parkje voor de deur draagt bij aan een gezonde en aangename leefomgeving.

De verwachting is dat halverwege 2025 gestart kan worden met de bouw. Als alles voorspoedig voorloopt, zijn de woningen halverwege 2026 klaar voor oplevering. De Langen & Van den Berg werkt voor de ontwikkeling samen met Wonen à la Carte. Het ontwerp van het gebouw is gedaan door Zeinstra Verbeek Architecten.

Advertentie