8.5 C
New York
maandag 16 september 2024

Action in Nieuwerkerk opent 14 september haar deuren

Hoewel Action zelf nog geen persbericht heeft gestuurd is op haar website al te lezen dat de non-food discounter op zaterdag 14 september haar deuren opent in een filiaal aan het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hiermee komt een einde aan 7 jaar leegstand van de voormalige bibliotheek in Winkelcentrum de Reigerhof.

Via de Facebookpagina van het Winkelcentrum is de voortgang te zien in filmpjes zoals de nieuwe roltrappen die komen op de plaats waar voorheen de Gall & Gall zat. Deze slijterij is hiervoor verhuisd naar een andere winkel in het winkelcentrum. Naast de aangekondigde opening is de Action inmiddels ook op zoek naar personeel.

Op de eerste verdieping was vroeger de bibliotheek in Nieuwerkerk gevestigd maar deze is in 2015 failliet gegaan. Omdat de gemeente door een wurgcontract verplicht was om de huur te betalen na het faillissement van de bibliotheek, mocht de kringloop van voormalig wethouder van Woudenberg die tijd proberen zich te ontwikkelen op de 1100 m². Dit liep in februari 2017 af en de kringloop kon de gevraagde huur niet betalen en vertrok. Sindsdien is er vaak discussie geweest over het lot en al jaren wordt er gesproken over de komst van de Action.

De komst van deze winkel zal een positieve boost geven aan het winkelcentrum en op de sociale media wordt al lange tijd positief gereageerd op de komst.

Advertentie