8.5 C
New York
maandag 16 september 2024

Kom naar het Digi-Taal Festival

Op 10 september van 14.00 uur tot 16.00 uur organiseert de Bibliotheek De Groene Venen bij De Batavier, Batavierlaan 4, het Digi-Taal Festival. Het thema is laaggeletterdheid, want wist jij dat in Waddinxveen circa 5200 mensen moeite hebben met basisvaardigheden zoals lezen, schrijven en computeren?

De Batavier zal veranderen in een Digi-taalplein waar je je je kunt laten informeren over bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, waar je je digitale vaardigheden kan vergroten, waar je taalspelletjes kan spelen en waar je een lesje Nederlands kunt volgen. Ook aan de kinderen is gedacht met activiteiten als voorlezen en sjoelen. Dit alles onder het genot van koffie, thee, limonade en iets lekkers. Kijk voor het volledige programma op www.bibliotheekdegroenevenen.nl/digitaalfestival. Het festival is gratis bezoeken. Iedereen van jong tot oud is van harte welkom!

Het Digi-Taal Festival wordt georganiseerd in het kader van de Week van Lezen en Schrijven. Deze stichting organiseert van 8 tot en met 15 september de Week van Lezen en Schrijven, waarin wordt opgeroepen in actie te komen voor basisvaardigheden. In Nederland zijn er namelijk 2.5 miljoen volwassenen die hier moeite mee hebben. Dit heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan mensen die hier géén moeite meehebben. Daarom neemt de Bibliotheek ook dit jaar weer deel aan de themaweek.

Advertentie