8.5 C
New York
woensdag 23 oktober 2024

Feestelijke Start Bouw De Jonge Veenen III

Gisteren werd de officiële start van de bouw van De Jonge Veenen – Parkzijde 1 gevierd tijdens een feestelijk evenement in dorpshuis Op Moer. Dit moment markeert een belangrijke stap om 178 extra woningen en voorzieningen in Moerkapelle zal te realiseren.

Woonpartners Midden-Holland voegt met De Jonge Veenen Parkzijde 29 energiezuinige sociale huurappartementen toe aan het project. De woningen zijn ontworpen met oog voor de toekomst, met moderne technologieën zoals bodemwarmte en warmteterugwinning. Gelegen in een groene, natuurrijke omgeving bieden deze appartementen een comfortabele woonplek die aansluit bij de behoeften van de bewoners. In eerdere fasen van het project realiseerde Woonpartners al  45 eengezinswoningen (fase 1) en 19 eengezinswoningen (fase 2). “Hier laten we zien hoe sociaal en betaalbaar wonen hand in hand gaat met grootschalige ontwikkelingen. Samen bouwen we aan een complete, sociaal inclusieve wijk waar iedereen zich thuis voelt.” :aldus Susan van der Steen kersverse directeur-bestuurder Woonpartners Midden-Holland.

Gemeente Zuidplas

Wethouder Schuurman van de Gemeente Zuidplas was aanwezig om deze fase van het project te openen. In zijn speech benoemde hij zijn wens voor de toekomstige bewoners en zijn visie voor Moerkapelle: “Deze woningen leveren een prachtige bijdrage aan Moerkapelle en versterken het dorpsgevoel. Ik wens de kopers en toekomstige huurders dan ook ontzettend veel woongeluk in hun nieuwe thuis.”

Jonge veenen

Samenwerking

Het hele project Jonge Veenen omvat 585 woningen die in vier fasen worden ontwikkeld. De gemeente Zuidplas en Woonpartners Midden-Holland werken samen met projectontwikkelaar De Jonge Veenen bv aan de ontwikkeling van Moerkapelle-Oost. De partijen binnen deze ontwikkelaar zijn VOSPlan Vastgoedontwikkeling B.V. en Batenburg Bouw & ontwikkeling B.V.

Advertentie