8.5 C
New York
dinsdag 22 oktober 2024

Grote inzet brandweer om schuurbrand Moerkapelle

Op zondagmiddag 22 september is de brandweer opgeroepen voor een woningbrand aan de Beatrixstraat nabij de Coymansstraat in Moerkapelle. Daar bleek de schuur in brand te staan en werd de brand al snel opgeschaald naar een middelbrand.

Volgens de veiligheidsregio was het een korte en felle brand en is die uitgemaakt. De brandweer van Zevenhuizen-Moerkapelle en Zoetermeer Oosterheem hebben voorkomen dat deze brand naar de omliggende woningen is overgeslagen. Ook is de watertankwagen van Boskoop ter plaatste gekomen. De brandweer riep snel op om niet naar de brand te komen en de brandweer werkruimte te geven. Volgens de brandweer was er veel publiek op de brand afgekomen.

Hoewel de brand in de schuur snel geblust was, laat de veiligheidsregio weten dat er nog hittebronnen onder de zonnepanelen op het dak van de schuur zijn gevonden. De Brandweer gaat verder met het slopen van het dak om de hittebronnen te bestrijden. Om 18:21 uur laat de brandweer weten dat er geen warmtebronnen meer zijn gevonden en men in gaat pakken.

Fotografie Remco F. Gerritsen

Advertentie