8.5 C
New York
zaterdag 28 september 2024

Achtste seizoen van pubquiz in Swanla begint met zege voor Team Ta Tovenaar

Voor het achtste seizoen op rij organiseert de theatercommissie van Theater Swanla iedere twee maanden twee pubquizzen, waaraan een brede laag van de bevolking van Zevenhuizen en wijde omstreken deelneemt. De eerste aflevering van de 35e editie werd vrijdag 20 september gewonnen door Team Ta Tovenaar. Om de tweede prijs moest eerst nog een shoot-out gespeeld worden.

Met dertig deelnemende teams was het ook bij de eerste aflevering van het achtste seizoen van de tweemaandelijkse pubquiz in Theater Swanla weer ouderwets gezellig. Onder de dertig teams slechts één nieuwkomer deze keer. Voor team IJsselwijsjes uit Nieuwerkerk was de kennismaking met de populaire spelletjesavond in Zevenhuizen een aangename verrassing. “Voor herhaling vatbaar”, zo verzekerden zij presentator Geert van der Burg na afloop.

Zoals gebruikelijk wisten de nieuwkomers in de eerste ronde van de avond weinig punten te scoren. Die eerste ronde telt niet mee voor de eindscore, maar levert een eigen prijs op. In deze Zevenhuizense ronde worden vragen gesteld over Zevenhuizen en de gemeente Zuidplas. Maar liefst twee teams haalden in deze openingsronde acht van de tien punten. De shoot-out werd gespeeld tussen Team Sleur en de Lettertypes, dat bestaat uit vrijwilligers van de bibliotheek. Team Sleur won de felbegeerde schaal met bittergarnituur, verzorgd door Fred de Kreek en zijn team van Dorpshuis Swanla.

De eigenlijke pubquiz, over tien rondes, waarin 82 punten te verdienen zijn, was iets moeilijker dan de teams gewend zijn. Waar de nummer één vaak eindigt op een totaal van rond de 67 punten, moest de winnaar deze keer genoegen nemen met 60,5 punt. Vooral de vraag over het aminozuur dat in energiedrankjes zit, werd moeilijk gevonden, evenals de vraag over de tennisster met de meeste grandslamtitels. Ook bij de echte quiz was een shoot-out noodzakelijk, en wel om de tweede en derde plaats.

De teams Sqnutzy en Wasberen hadden beide 58,5 punt gehaald. Zij moesten de jury laten weten hoeveel spaceshuttlevluchten de Amerikanen in totaal hebben gemaakt. Hoewel beide teams ver onder de 135 vluchten gokten, zaten de Wasberen er met 29 vluchten toch het dichtste bij. Zij mogen gratis deelnemen aan een volgende pubquiz en krijgen vooraf een diner. Sqnutzy en zijn teamgenoten mogen gratis naar de voorstelling van Ocobar met hits van Eric Clapton. Team Ta Tovenaar werd met 60,5 punt winnaar van de avond en mag gratis naar de voorstelling Tijd over van Derek Otte, met een gratis diner vooraf.

De volgende pubquiz is op vrijdag 27 september, maar die is al stijf uitverkocht. Op zaterdag 28 september start om 10.00 uur de inschrijving voor de pubquizzen van november, die gehouden worden op 15 en 22 november. Deelname kost € 5,- per persoon. Een team moet uit minstens vier en mag uit maximaal acht personen bestaan. Inschrijven kan door een mailtje te sturen aan pubquiz@theaterswanla.nl.

Advertentie