8.5 C
New York
zaterdag 28 september 2024

Gratis concert in Dorpskerk van Moordrecht met carillon, piano en cello

De stichting Torenmuziek Moordrecht organiseert zaterdagavond 28 september een warm en sfeervol concert in de Dorpskerk van Moordrecht. Bij dit concert, dat de carillonconcerten voor dit jaar afsluit, speelt beiaardier Boudewijn Zwart op de kamerbeiaard. Hij krijgt muzikale versterking van de Amerikaanse beiaardier/pianist Agata Sorotokin en de Italiaanse cellist Antonio Pellegrino.

De bekende beiaardier Boudewijn Zwart bespeelt verschillende carillons in Nederland. Hij was onlangs in het nieuws omdat hij als stadsbeiaardier van Amsterdam, na de restauratie van de Westerkerk, ook het carillon weer kan bespelen. Antonio en Agata studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar specialiseren zij zich in historische uitvoerings- en improvisatiepraktijken uit de zeventiende en achttiende eeuw. Antonio volgt een master barokcello onder leiding van Lucia Swarts en studeert viola da gamba bij Mieneke van der Velden. Agata concentreert zich op vroege keyboards met Bart van Oort (fortepiano) en Fabio Bonizzoni (klavecimbel).

De muzikanten hebben een gevarieerd programma samengesteld waarin virtuositeit wordt afgewisseld met melancholie. Er klinken werken van Bach, Schubert en Haydn, maar ook hedendaagse composities.

Het concert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop wordt bezoekers een gratis consumptie aangeboden.

Advertentie