zondag 6 oktober 2024

CKV Nieuwerkerk komt goed weg met gelijkspel in Barendrecht

Voor de tweede week op rij heeft CKV Nieuwerkerk de punten gedeeld. Dit keer werd het in Barendrecht 14-14 tegen Vitesse. Vitesse stond de gehele wedstrijd op voorsprong en in de eerste helft zelfs met 4-1 en 7-3. Met in totaal vijf goals hield Fenna Mol Nieuwerkerk in de wedstrijd. Bij rust was de achterstand 9-7. Tot aan 11-9 hield Vitesse de voorsprong vast. Op 11-11 stond Nieuwerkerk voor het eerst gelijk. Zo ging het door tot 13-13. Kort voor tijd kwam Vitesse op 14-13. Invaller Bas Stuurstraat redde een punt voor Nieuwerkerk: 14-14.

Van de ploeg die de eerste twee weken zo flitsend aan het veldseizoen begon met 42 goals in twee wedstrijden is even weinig terug te zien. Net als vorig week tegen Kinderdijk vocht Nieuwerkerk vaak meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Teveel spelers van Nieuwerkerk zijn momenteel aan het stoeien met hun vorm en met name de afronding laat veel te wensen over. Ook zaterdag kwam de helft van de ploeg niet tot scoren (waarvan drie dames) en dan is het lastig om wedstrijden te domineren. Helaas moest Nieuwerkerk het ook doen zonder Luka v.d. Vliet. Haar goals werden node gemist.

Vier weken geleden ging Nieuwerkerk nog zo goed van start en schoot het de Barendrechtse hoop op een stuntje voor de rust al naar huis: 11-4. Dit keer was het in Barendrecht behoorlijk anders. Vitesse begon goed en kreeg in de eerste aanval al een strafworp, 1-0 door Femke Vissers. Kort daarna miste diezelfde Vissers een strafworp. Via Stefan van Helden (die, net als Sander den Ouden, een sterke eerste helft speelde) kwam Vitesse kort daarna toch nog op 2-0. De eerste goal van Nieuwerkerk kwam uit handen van Fenna Mol. Zij was een van de weinige spelers die zich onttrok aan de aanvallende malaise bij CKV. Vitesse was echter beter en vooral een stuk zuiverder in de beginfase. 4-1 na 10 minuten na goals van Sander den Ouden en Stefan van Helden. Werk aan de winkel voor Nieuwerkerk.

In de 20 minuten die volgden werkte Nieuwerkerk hard, daar lag het zeker niet aan. Maar zeker in het vak van Koen Collée en Bob van der Weide kwamen de kansen en de goals niet vanzelf. Met een slimme goal in de korfzone van Van der Weide en een schot van Fenna Mol stond Nieuwerkerk na een kwartier met 5-3 achter. Donkere wolken pakten zich samen boven Barendrecht toen Vitesse met twee mooie schoten op 7-3 kwam.

In de laatste 10 minuten voor rust herstelde Nieuwerkerk iets. Het aanvalsvak van de herstelde aanvoerder Huijser met Bas van Schaik, Annick v.d. Kooij en Fenna Mol speelde ook zeker niet slecht en Bas van Schaik liet zich ook goed zien in deze fase. Hij schoot de 7-4 binnen en niet veel later Fenna Mol met haar derde voor 7-5. Vitesse antwoordde via goals van Van Helden en Anne Luijendijk. Via twee strafworpen (V.d. Weide en Van Schaik) werd de ruststand uiteindelijk 9-7. En daar mocht Nieuwerkerk niet ontevreden mee zijn.

In de tweede helft ging de ploeg duidelijk wat harder werken en meer energie leveren. Het tempo ging ook wat omhoog. Dit tot tevredenheid van de ruim 50 CKV-supporters die aanwezig waren in Barendrecht. Verdedigend werd het ook beter. Vitesse werd tien minuten van scoren afgehouden. Maar de aanval van Collée kon er niet genoeg van profiteren. Het werd nog wel 9-8 door een strafworp van V.d. Weide, maar de gewenste gelijkmaker kon de ploeg niet maken. Collée, Lotte Larooij en Melissa v.d. Velde konden, ondanks veel pogingen, de korf maar niet vinden. Aan de andere kant viel de 10-8 door een slimmigheidje onder de korf van Vitesse.

Fenna Mol had minder tijd nodig dan het andere vak. Zij schoot met haar vierde treffer direct de 10-9 binnen. Uit een strafworp antwoordde Anne Luijendijk met de 11-9. Nieuwerkerk wisselde voor de eerste keer na deze goal en bracht Cathy van Horik in de ploeg. Na een goede aanval was daar eindelijk de eerste treffer van Koen Collée, 11-10! Ook Nathan Marck kwam nu in het veld. Kort na die wissel schoot Collée opnieuw raak. 11-11 en Nieuwerkerk stond voor het eerst na de 0-0 weer naast Vitesse.

Op dat moment was het hopen op de eerste voorsprong van Nieuwerkerk. Maar de sterk spelende Anne Luijendijk dacht daar anders over. Zij schoot achter de korf de 12-11 binnen. Met haar vijfde goal zette Mol Nieuwerkerk weer naast Vitesse. Kon het duo Marck en Collée (thuis nog zo succesvol tegen Vitesse) dan voor de eerste voorsprong zorgen? Ook zij kregen daar helaas weinig tijd voor, goal Femke Vissers en Vitesse weer op voorsprong. Invaller Marck schoot snel raak, 13-13.

Een spannende slotfase. Vitesse kwam ruim twee minuten weer op voorsprong door een schot dat stuiterde op de korf, bijna een meter omhoog en er toch inviel. Het was zo’n dag voor Vitesse dat eerder al een prachtige one hander van Sander den Ouden had gezien en een goal van Van Helden terwijl Van Schaik met een flinke snee in zijn neus op de grond lag. Vitesse leek de overigens terechte winst te gaan pakken.

Maar dacht invaller Bas Stuurstraat anders over. De spits werd gebracht met een opdracht en faalde niet. 14-14 uit zijn handen. Het laatste schot was voor Nieuwerkerk, maar een overwinning was echt teveel van het goede geweest. Na de 13-13 tegen Kinderdijk nu 14-14 bij Vitesse.

Kinderdijk keek uit bij De Meervogels tegen een 13-10 achterstand aan, maar won in de slotfase met 14-15. Nieuwerkerk en Kinderdijk staan nu samen bovenaan met 6 punten. Hoe het volgende week ook gaat, op 12 oktober speelt Nieuwerkerk uit bij Kinderdijk de kampioenswedstrijd.

Volgende week speelt Kinderdijk thuis tegen Vitesse en ontvangt Nieuwerkerk De Meervogels op de Kleine Vink.

Goals Nieuwerkerk: Fenna Mol 5, Bob v.d. Weide 3, Bas van Schaik 2, Koen Collée 2, Nathan Marck 1 en Bas Stuurstraat 1