8.5 C
New York
zaterdag 5 oktober 2024

Bomenkap gemeente Zuidplas moet wachten op kapvergunning

Met bordjes op de boom en borden langs de wegen werd afgelopen weken aangekondigd dat er diverse bomen gekapt zouden gaan worden. Veelal is de kap onvermijdelijk door een ziekte van de boom of doordat de boom afsterft. Hiervoor was een plan gemaakt waarbij de aannemer aan de slag zal gaan in week 40, deze week.

Echter bij controle van de beschermde bomenlijst bleek dat een boom, waarover een bron ons had getipt, op de beschermde bomenlijst van de gemeente Zuidplas te staan. Deze witte paardenkastanje in Moordrecht had al zijn vonnis opgeschroefd gekregen maar uit vragen van deze nieuwssite aan de gemeente Zuidplas blijkt dan de gemeente dan ook zelf een kapvergunning te moeten hebben.

Volgens de woordvoerder werkt de gemeente nog aan de kapvergunning en is het uitstel van executie voor de boom : “De aannemer weet dat hij moet wachten met het kappen van deze boom tot kapvergunning er is”. De woordvoerder laat ook weten dat in het bomenkapplan voor dit najaar meer beschermde bomen zitten en ook hiervoor wordt een vergunning aangevraagd. Als de vergunning verstrekt is wordt de kap alsnog uitgevoerd.

Advertentie