8.5 C
New York
zondag 6 oktober 2024

Let op: wederom afsluitingen N219, Bermweg en ‘s-Gravenweg deze week

Aankomende week gaan de werkzaamheden voor Fase 2 van de herasfaltering van de N219 van start en daarmee wordt het doorgaande verkeer naar Capelle afgesloten. De provincie Zuid-Holland vervangt het asfalt en deze week gaat dit vanaf de inrit bij Slachterij Boer tot aan de kruising met de Kerklaan. Het kruispunt met de Kerklaan en de N219 is deze week wel open. De werkzaamheden van Fase 2 lopen van maandag tot en met vrijdag 17:00 uur.

De rotonde de Burgemeester van Heugtenlaan is dan afgesloten. De kruising ’s-Gravenweg / Kerklaan blijft bereikbaar. Er komt een wegafzetting op de ’s-Gravenweg bij de rotonde nabij de Scheve Overweg. Dit om sluipverkeer te voorkomen. De provincie adviseert om vanuit Nieuwerkerk via de Hoofdweg en de burgemeester Beresteynlaan of de Capelseweg te rijden.

De Bermweg tussen de grens met Capelle aan den IJssel en Amazone is overdag ook gesloten, dit in verband met aanleg van Glasvezel.

Waterschapsweg open

De Waterschapsweg is tijdens de werkzaamheden in fase 2 en 3 toch beschikbaar:

  • van maandag 7 oktober 06.00 uur t/m vrijdag 10 oktober 24.00 uur en
  • van maandag 14 oktober 06.00 uur t/m zaterdag 29 oktober 05.00 uur.

Het gaat om het weggedeelte tussen de Van Heugtenlaan en de Hunze waar het nu verboden is voor motorvoertuigen. Verkeer kan beter doorrijden en er zijn meer mogelijkheden om de wijk te verlaten. De Kerklaan is hierdoor ook beter bereikbaar. 

Advertentie